elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Gandia lliura 60.000 euros a les falles per les conseqüències del COVID-19

El president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea, al costat de l'alcaldessa, Diana Morant, i el regidor responsable, José Manuel Prieto
El president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea, al costat de l'alcaldessa, Diana Morant, i el regidor responsable, José Manuel Prieto
  • Cadascuna de les 23 comissions falleres gandianes rebran 1.300 euros fixos i una altra quantia variable segons l'invertit en el monument

La primera festa que la pandèmia del COVID-19 es va emportar per davant en la Comunitat Valenciana van ser les falles.

La tradicional festa josefina dels valencians va passar a la història en 2020 per la seua cancel·lació.

Els que senten aquesta celebració van passar d'imaginar-se en les cercaviles ballant al so de la música a cantar l'himne regional des dels balcons després de decretar-se el confinament de la població per la incidència del Coronavirus.

És per això que, al no poder celebrar les falles, les comissions de Gandia i de la resta de municipis no van poder facturar en els habituals premis, barres o monuments.

Davant les dificultats de no poder cremar el monumentcomprat per a 2020, ha sigut l'Ajuntament de Gandia qui ha decidit ajudar a les 23 comissions falleres de la ciutat lliurant una considerable quantitat econòmica que servisca com a impuls i alleujament davant les conseqüències de la pandèmia.

La quantia total que ha aprovat entregar el consistori gandià és de 60.000 euros.

D'aquest total, es divideix en dues meitats iguals. Gandia repartirà 30.000 euros a parts iguals entre les 23 comissions de la ciutat, la qual cosa suposa un ingrés directe per a cadascuna d'uns 1.300 euros.

A més d'aquesta quantia fixa per a cadascuna de les 23 falles, els altres 30.000 euros es repartiran en funció de l'invertit per cadascuna d'elles en el monument.

Les comissions que més despesa li haja suposat el monument del 2020 seran les que més diners reben, mentre que per contra, les que menys van gastar rebran una proporció inferior.

El que és fix són els 1.300 euros directes que l'Ajuntament entrega a cadascuna de les 23 falles de Gandia, mentre que la quantitat variable dependrà de la documentació que cadascuna aportació per a justificar l'invertit i gastat en el monument faller.

Els responsables de cada comissió hauran d'aportar al consistori una documentació requerida per a acreditar el necessari i accedir a l'ajuda econòmica, on entra també especificar la despesa invertida en el monument que no es va poder cremar però que van haver de pagar igual.

Es tracta d'una ajuda econòmica de les arques de l'administració local perquè les comissions gandianes puguen fer front a les despeses quotidianes i servisca d'alleujament davant la falta d'ingressos i de beneficis als quals estaven acostumades en els moments en els quals els esdeveniments, actes i festes podien celebrar-se sense les estrictes restriccions actuals de la pandèmia del Coronavirus.

Pujar