elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Gandia anuncia a les falles que no permet l'acte a escasses 24 hores de la seua celebració

L'Ajuntament de Gandia anuncia a les falles que no permet l'acte a escasses 24 hores de la seua celebració
  • La Federació de Falles de Gandia ha suspés l'esdeveniment previst per a demà en el Museu Faller recalcant que altres actes culturals sí que se celebren a la ciutat fins i tot amb més aforament

Quan la Federació de Falles de Gandia (FDF) i les 23 comissions de la ciutat esperaven a les 20.30 de demà dissabte per a celebrar el primer acte després del confinament per la pandèmia del COVID-19, el consistori local ho ha impedit.

A escasses 24 hores de celebrar-se l'esdeveniment faller, la lletrada titular de l'Ajuntament de Gandia ha notificat a la FDF que el consistori no permet dur a terme l'acte segons la nova normativa aplicable.

A pesar que el regidor responsable de l'àmbit faller, José Manuel Prieto, havia ratificat aquesta mateixa setmana la idoneïtat que l'acte se celebrara en el Museu Faller amb totes les mesures de seguretat requerides, hui han decidit no permetre-ho.

Tan sols restaven 24 hores perquè les reines, presidents, Corts d'Honor i falleres majors tornaren a enfundar-se la tradicional vestimenta valenciana per a tornar a sentir l'esperit de les falles, una cosa per a la qual hauran d'esperar fins que la situació epidemiològica millore a Gandia i a la Safor.

Per part seua, la FDF s'ha vist en l'obligació de cancel·lar l'esdeveniment després de la comunicació del consistori, encara que el col·lectiu ha argumentat que l'acte s'anava a celebrar amb el 25% de l'aforament total del Museu i respectant la normativa vigent.

La FDF ha comparat l'acte previst per a demà amb les diferents activitats culturals que es desenvolupen a Gandia durant aquests dies, afirmant que el seu aforament anava a ser “molt menys que el que s'utilitza en diferents instal·lacions culturals”.

“Clama poderosament l'atenció la celebració d'uns certs esdeveniments, i les seues condicions, mentre que el nostre, emparat per un pla exigent de contingència, s'ha vist com una amenaça”, detalla la FDF.

La situació actual a Gandia i en la resta de la comarca de la Safor fa que no li tremole el pols a l'Ajuntament per a prendre la dràstica decisió de suspendre o no permetre un acte faller a escasses 24 hores que es desenvolupara, per la qual cosa demà dissabte el Museu Faller no comptarà després de més de 8 mesos amb la presència de cap fallera ni faller.

Pujar