24 de maig de 2019 24/5/19

L’Ajuntament anuncia el començament de la campanya contra la mosca de la fruita

Xavier Ródenas, regidor de l'Àrea de Gestió Responsable del Territori de l'Ajuntament de Gandia, anuncia que a partir del dia 7 d'agost de 2017 s'inicia la campanya de lluita contra la mosca de la fruita (Ceratitis capitata) per a les Varietats Extra-Primerenques de cítrics (Marisol, Clausellina, Clemenrubí, Basol, Okitsu, Oronules, Arrufatina, Hashimoto, Beatriz, Loretina, Clemenpons, Esbal, Oroval, Satsuma Owari, Clemennapo, Mioro, Pri-23, Iwasaki y Primosole) i Primerenques (Navelina, Tomatera, Orogrande, Clementina fina, Washington Navel, Navel Foyos, Clemenules, Newhall, Caracara, Salustiana i Nova). Aquesta campanya està subvencionada per la Conselleria d'Agricultura i es basa en el tractament amb lambda-cihalotrin a raó de 27 cc per fanecada (325 cc per hectàrea). La Conselleria informa que el tractament està dissenyat per a polvoritzar només la cara sud dels arbres.

A més a més s'informa que aquest tractament no està autoritzat per a parcel·les amb producció destinada als Estats Units d'Amèrica.

El repartiment del producte el faran els Guardes Rurals als següents punts i horaris:

TOTS ELS DIES de 13:30 a 14:30 h al Centre d'Interpretació de la Marjal (Aula Natura)
DIMARTS de 10:30 a 11:30 h al Centre Social de Marxuquera
DIJOUS de 10:30 a 11:30 h al camí Sèquia del Rei (caseta del guarda de La Marjal)

Al moment de retirar el producte l'agricultor haurà d'informar als Guardes Rurals del seu nom i DNI, així com el número y polígon de la parcel·la, la varietat a tractar, l'edat de la plantació i la superfície de la plantació a la que es destinarà el producte subvencionat. Per últim, l'agricultor ha de signar el full d'entrega del producte.