elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Grau en Tecnologies Interactives del Campus de Gandia UPV presenta dos projectes innovadors

El Grau en Tecnologies Interactives del Campus de Gandia UPV presenta dos projectes innovadors

    Els estudiants del Grau en Tecnologies Interactives de la Universitat Politècnica de València presenten els seus treballs transversals de primer trimestre, el divendres 25 de gener, de 15.00h a 16.30h, a l'Aula 21 del Campus de Gandia. L'assistència és lliure. Els estudiants de primer presentaran un producte per al monitoratge del sòl agrícola basat en sensors. Els de segon curs, un projecte basat en la Internet de les coses, per al control del sedentarisme de persones majors. Més informació en gandia.upv.es.

    El Grau en Tecnologies Interactives, que la UPV està impartint per segon any, té un innovador programa d'estudis que aplica la filosofia de la iniciativa internacional CDIO (concebre, desenvolupar, implementar, operar) en els 8 projectes que es realitzen durant la carrera. En cadascun dels projectes, els estudiants posen en pràctica tots els coneixements adquirits durant el trimestre i desenvolupen un producte real que podria ser apte per al mercat. Una vegada finalitzats i revisats per l'equip docent, els projectes es presenten públicament, en un acte al qual es conviden empreses i institucions, perquè avaluen i proposen millores al treball.

    Innovació per al món real

    Els estudiants de primer presentaran un producte basat en sensors, microprocessador i interfície ràdio per al monitoratge remot de diferents paràmetres del sòl (temperatura, humitat, salinitat) amb aplicació a l'agricultura. Els nodes sensors estan geo-posicionats i compten amb alarma antirobatori; les dades s'envien al núvol per al seu processament.

    L'alumnat de segon curs presentarà un projecte relacionat amb la Internet de les coses, de suport a persones majors per al control del sedentarisme. Mitjançant un conjunt de sensors es monitora la presència, activitat, entrada i eixida de majors en el seu domicili. Part d'aquestes dades poden ser seguides per familiars a través d'una aplicació en el telèfon. Segons explica José F. Toledo, director acadèmic del Grau, alguns grups han ampliat l'àmbit del projecte i l'abast com el control de la medicació o una bàscula intel·ligent.

    Un videojoc o un dispositiu amb intel·ligència artificial, algun dels dispositius que desenvolupen

    El Grau en Tecnologies Interactives de la UPV és innovador tant en la manera d'impartir-se com en l'enfocament: sempre es treballa per equips, amb un gran èmfasi en l'aprenentatge de metodologies àgils de gestió de projectes, així com en l'ús de dades massives i business intelligence per al disseny i comercialització de productes. L'alumnat també rep capacitació per a crear una empresa emergent o Start-up.

    Al llarg del Grau, els estudiants realitzen projectes web i aplicacions mòbils interactives, desenvolupen un videojoc, aprofundeixen en eines útils per a representar i modelar el món real en un programa d'ordinador, aprenen els conceptes i eines relacionats amb el tractament digital d'imatge, duen a terme dispositius robòtics, aprenen a utilitzar la impressió en 3D, doten d'intel·ligència artificial els seus dispositius...

     

     

    Pujar