elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El govern de Gandia dóna el vistiplau a la instal·lació d'un càmping a Marxuquera

El govern de Gandia dóna el vistiplau a la instal·lació d'un càmping a Marxuquera

  El coordinador general d'Urbanisme, Vicent Mascarell i el regidor delegat de Gestió responsable del Territori i president de la Junta de Districte de Marxuquera, Xavier Ródenas, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per informar del principal acord a què s'ha arribat durant la Junta de Govern celebrada hui.

  D'aquesta manera s'ha acordat traslladar a la Direcció Territorial d'Urbanisme de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori l'informe emés pel Departament d'Urbanisme mitjançant el qual se sol·licita la declaració d'interés comunitari d'una parcel·la de sòl no urbanitzable per tal de permetre la instal·lació d'un càmping a la zona coneguda com a "Polígon 18 parcel·la 208 de Marxuquera".

  En concret es tractaria d'una instal·lació destinada a una activitat de càmping amb l'especialitat de camper àrea, destinada a autocaravanes, inclosos els campers i les persones que viatgen en elles. Es planteja en aquest sentit, l'ocupació d'una superfície de 23.105,78 m2 d'una parcel·la amb una superfície total de 120.408 m2, contemplant una superfície construïda de només 292,26 m2. El recinte comptarà amb prop de 100 parcel·les de les quals 20 es destinarien a autocaravanes i contempla en un futur la instal·lació de 7 a 10 bungalous de fusta.

  Es tracta d'una activitat urbanística que, necessàriament s'ha d'emplaçar en sòl no urbanitzable, tenint en compte el seu necessari contacte amb la natura i el medi ambient i sense que de cap manera siga admissible en un altre tipus de sòl.

  Pel que fa a les construccions, com s'ha indicat, es contempla una proposta de 292,26 m2 realitzant una distribució entre zona de recepció, cambra d'instal·lacions, restaurant, vestuaris, lavabos i bugaderia, havent de considerar-se com instal·lacions necessàries per al correcte funcionament de l'activitat. La iniciativa permetria la contractació d'un mínim d'11 llocs de treball.

  Vicent Mascarell, ha valorat positivament la iniciativa. "Ens sembla idoni. La zona de la Cova de les Meravelles i el seu entorn és apropiada per a aquest tipus d'activitat. És compatible amb el medi ambient i generarà un mínim d'11 llocs de treball. És una proposta solvent que respecta l'entorn, ja que aprofita els elements ja existents a la parcel·la per generar poques afeccions i contempla amb cura tots els aspectes relacionats amb la generació de residus. Serà la Conselleria la que finalment ho autoritze després de valorar un Estudi d'Integració Paisatgística (que s'haurà d'adaptar a la Llei 5/2015 de 25 de juliol pel qual s'aprova la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge) en el qual s'incorpora un Pla de Participació, Unitats de Paisatge, Recursos i Itineraris paisatgístics, així com una proposta de mesures correctores i preventives tot això sense perjudici de l'aprovació de l'estudi d'integració paisatgística, així com la corresponent tramitació de l'avaluació d'impacte ambiental que s'emetrà amb caràcter previ a la declaració d'interés comunitari, i la declaració o estimació d'impacte ambiental".

  D'altra banda, tal com marca l'article 204 de la LOTUP, la declaració d'interés comunitari estarà vinculada a una activitat concreta i obligarà el promotor o propietari a pagar el cànon d'ús i aprofitament que ha estat valorat en 136.037 € que seran destinats pel consistori per millorar l'entorn i fer-lo més atractiu als visitants.

  Finalment, Xavier Ródenas, ha definit el projecte com a transversal: "Hem treballat en la iniciativa molts departaments. L'hem estudiat i mirat amb lupa la seua viabilitat per evitar que es convertisca en un projecte fallit. Ens permetrà desestacionalitzar el turisme i generar un nou focus d'atracció per a la ciutat, ja que aproparà als visitants a la natura alhora que millorem l'entorn amb el cànon que aportarà l'empresa. A més, farem valdre un espai com Marxuquera que necessita iniciatives econòmiques que generen economia".

  Pujar