elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Generalitat adquireix un edifici de 16 habitatges a Gandia aplicant el dret de tempteig

La Generalitat adquireix un edifici de 16 habitatges a Gandia aplicant el dret de tempteig
  • Amparo Victoria: "Seguirem donant resposta a les necessitats d'habitatge social que puguen sorgir i ho farem utilitzant l'oficina Xaloc que s'ha convertit en una eina essencial de les polítiques d'habitatge"

MÉS FOTOS
La Generalitat adquireix un edifici de 16 habitatges a Gandia aplicant el dret de tempteig - (foto 2)

Gandia comptarà amb 16 nous habitatges que es destinaran del parc públic de la Generalitat i que seran destinats a lloguer social. Es tracta duna nova adquisició realitzada per la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través del dret d'adquisició preferent. Amb aquesta adquisició, són 5 els edificis comprats l'últim mes i els habitatges dels quals passen a formar part del parc públic de la Generalitat.

La compra, que s'ha fet a través de la direcció general d'Habitatge i Regeneració Urbana, ha suposat una inversió total d'1.198.000 euros, i el preu de valoració és d'1.267.989,23 euros, és a dir, 69.989,23 euros menys que el valor de mercat. Es tracta d'un edifici de 4 plantes i 16 habitatges, lliure de càrregues, construït l'any 2000.

La intenció de venda es va comunicar el mes de maig passat i l'exercici del dret de tempteig es va exercir a principis del mes d'agost. Així mateix, es va resoldre l'adquisició per resolució del vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, l'11 de novembre passat. Finalment, la compra s'ha culminat aquest dimecres.

El secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, ha assenyalat que "gràcies a l'aplicació dels drets de tempteig i retracte des de la Conselleria estem accelerant l'ampliació del parc públic d'habitatge de la Generalitat. A més, ho estem fent d'una forma eficient amb els recursos públics, ja que els habitatges s'han adquirit a preus molt assequibles". Així mateix, ha destacat Aguilar, "la importància que suposa l'existència de més habitatge pública a Gandia".

Per la seua banda, la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, ha explicat que els habitatges adquirits passen a estar qualificats com a habitatges protegits amb caràcter permanent, blindant així la seua funció social. Aquests habitatges seran adscrits a l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha) per al manteniment i la gestió en règim de lloguer social.

Finalment, Amparo Victoria, regidora delegada d'habitatge ha mostrat la seua satisfacció per aquesta nova compra que possibilitarà que des de l'àmbit de les institucions es continue treballant a donar resposta "a les necessitats d'habitatge social que puguen sorgir i ho farem utilitzant l'oficina Xaloc que s'ha convertit en una eina essencial de les polítiques d'habitatge que desenvolupem per tal de millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans".

Pujar