17 de gener de 2021 17/1/21

Gandia supera sense incidents una nit de Sant Joan inexistent

Gandia supera sense incidents una nit de Sant Joan inexistent - (foto 1)
  • Tots els accessos a l'arena estaven tancats i vigilats per un dispositiu policial de més de 50 agents i drons

MÉS FOTOS
Gandia supera sense incidents una nit de Sant Joan inexistent - (foto 2)
Gandia supera sense incidents una nit de Sant Joan inexistent - (foto 3)
Gandia supera sense incidents una nit de Sant Joan inexistent - (foto 4)
Gandia supera sense incidents una nit de Sant Joan inexistent - (foto 5)
Gandia supera sense incidents una nit de Sant Joan inexistent - (foto 6)

La platja de Gandia ha deixat arrere la seua nit de Sant Joan més atípica i sense precedents. Ho ha fet, a més, sense haver de lamentar cap mena d'incident. La nit que habitualment es converteix en una de les més festives de l'estiu, va transcórrer amb la platja absolutament buida en els més de quatre quilòmetres d'arena i amb tots els quiosquets tancats. Tot això és causat per les conseqüències que ha deixat després de si la pandèmia del Coronavirus, motiu pel qual l'Ajuntament de Gandia va decidir tancar dràsticament tots els accessos a la zona de l'arena per a evitar que la vetlada es convertira en un focus d'infecció i de propagació del virus i que s'haguera de lamentar un nou brot de la malaltia.

El consistori el va aconseguir i la nit de Sant Joan va ser pràcticament inexistent, ja que es van col·locar tanques de prohibició del pas per tots i cadascun dels accessos i es va poder observar l'ampli dispositiu policial encarregat de fer complir aquestes normes d'una nit sense precedents. Era continu la passada de cotxes patrulla, motos i agents caminant, tant de la Policia Local com de la Nacional. A més, van poder veure des de l'aire amb el dron policial com a les 20.00 hores la gent va obeir a les restriccions i l'arena de la platja de Gandia i els quiosquets quedaven desèrtics.

En definitiva, les persones van entendre que celebrar Sant Joan com qualsevol any anterior podria causar greus conseqüències de la malaltia i van optar per passejar al llarg d'un passeig marítim ampliat als vianants per la prohibició de circulació de vehicles. Algunes de les terrasses i locals també van poder ampliar les seues zones de taules i cadires per a albergar a tota aquella gent que va acudir anit a la platja però tenia prohibit tant fer fogueres com accedir a l'arena.

El regidor de Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de Gandia, Nacho Arnau, ha agraït a tots els agents de policia i a les persones “el comportament exemplar mostrat durant la nit d'ahir davant una decisió tan difícil i alhora necessària”. L'edil ha fet extensible la seua felicitació a “tots els quiosquets que van tancar les seues portes i a totes les empreses que van oferir serveis”, a més de destacar que “no va haver-hi ni un sol incident de rellevància”.

L'actitud i responsabilitat de la ciutadania es reflecteix en què no va haver-hi altercats ni problemes que lamentar i l'actuació policial es va limitar a controlar i certificar el bon comportament en una nit de Sant Joan mai vista a la platja de Gandia.

Pujar