27 de gener de 2020 27/1/20

Gandia sol·licitarà ajudes a altres administracions per reparar els desperfectes del temporal

Gandia sol·licitarà ajudes a altres administracions per reparar els desperfectes del temporal - (foto 1)

  El regidor delegat de Serveis Bàsics, Miguel Ángel Picornell, ha fet balanç aquest matí dels danys causats pel temporal que ha afectat Gandia durant els últims quatre dies.

  En primer lloc el regidor ha recordat que els diferents departaments del consistori es troben analitzant i valorant els danys soferts tot i que ha avançat que els danys han estat abundants. "Als problemes que ja teníem a les platges de Venècia i Rafalcaid, ara hem de sumar els de la platja Nord i Auir, ja que el temporal ha tornat a deixar a primera línia de platja tot tipus de deixalles i canyes" i afegia que "Dijous passat vam acabar els treballs de la platja de l'Auir i ara ens trobem una altra vegada al punt de partida".

  Picornell ha destacat que en aquesta ocasió la més perjudicada ha estat la platja Nord. L'escenari de l'inici de la platja ha quedat inutilitzable; els conductes d'aigua per a dutxes i serveis també han estat afectats pràcticament en la seua totalitat; mobiliari divers (papereres, passarel·les, jocs infantils, etc.) també han patit desperfectes. Altre dels aspectes en els quals ha fet incidència el regidor és el desplaçament de sorra que s'ha produït des del mar cap al mur del passeig de vianants que haurà es anivellat.
  En el cas Marenys, a més d'una nova arribada de canyes i residus, una canonada de prop de 800 metres ha estat inutilitzada pel que haurà de canviar-se en la seua totalitat.

  "És evident que l'Ajuntament de Gandia amb els seus propis mitjans no pot assumir totes les actuacions i reparacions que s'hauran de realitzar de manera que ja estem preparant l'avaluació global per a transmetre'l a altres administracions perquè col·laboren en els treballs que haurem de fer en els pròxims dies i setmanes" va afirmar l'edil.

  En el cas de la ciutat, Picornell ha destacat múltiples intervencions de menor calat com arbres caiguts o danys en mobiliari urbà. "Vull agrair en aquest punt el treball que durant aquests dies han realitzat els brigades Municipals, Policia Local, Bombers i a tot el personal d'altres organismes que aquests dies han aconseguit que l'episodi se saldés sense incidències greus".

  Finalment, el responsable de Serveis Bàsics, ha incidit que "tot que el temporal ha estat el més fort dels últims 15 anys, la ciutat ha tornat a demostrar que està preparada per a aquest tipus d'episodis i contingències. No hem hagut de lamentar danys personals i els materials els podrem anar reparant a mesura que els serveis municipals comencen la feina i arriben les ajudes d'altres organismes".

  Pujar