elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia se situa per sobre de la mitjana de la Comunitat Valenciana en creixement de la rendibilitat, ocupació i ocupació hotelera

Gandia se situa per sobre de la mitjana de la Comunitat Valenciana en creixement de la rendibilitat, ocupació i ocupació hotelera
  MÉS FOTOS
  Gandia se situa per sobre de la mitjana de la Comunitat Valenciana en creixement de la rendibilitat, ocupació i ocupació hotelera - (foto 2)
  Gandia se situa per sobre de la mitjana de la Comunitat Valenciana en creixement de la rendibilitat, ocupació i ocupació hotelera - (foto 3)

  El baròmetre de rendibilitat de Destinacions Turístiques d'Exceltur de 2018 llança molt bones dades per a Gandia, ja que situa la capital de la Safor per sobre de la mitjana de la Comunitat Valenciana en creixement de la rendibilitat, ocupació i ocupació hotelera. D'aquesta manera, el creixement de l'ADR (tarifa mitjana diària per habitació d'hotel) és d'un 4%, amb un preu de 79,8 euros. El creixement de l'ocupació hotelera és del 0,6%, amb una mitjana del 68,5% anual. El creixement de la RevPar (ingressos mitjans d'un establiment per habitació disponible), és d'un 4,5%, amb 54,5 euros. I el creixement de l'ocupació és d'un 4,7%.
  Segons el mateix informe, a la Costa Valenciana, l'ADR és de 76,8 euros (-1,1%); l'ocupació és d'un 62,2% (+ 0,9%); i el RevPar, d'un 47,6 (-0,1%).

  La línia del govern de Gandia és seguir apostant per la desestacionalització, treballant nous mercats fora de la temporada estival, ja que aquests visitants solen tindre un nivell adquisitiu més alt i, per tant, realitzen un major despesa turística. Aquests resultats són fruit de l'esforç que està fent la destinació turística incrementant la qualitat dels seus serveis.

  Aquest informe va ser valorat positivament ahir durant la segona sessió de participació del Pla Director de Turisme Intel·ligent que es va celebrar a l'Urbalab i que va comptar amb l'alcaldessa de Gandia i màxima responsable de gestió turística, Diana Morant; amb el consultor especialitzat en estratègia turística, Iñaki Gaztelumendi; i Sergio Serna, representant de l'empresa experta en tecnologies TechFriendly, que s'encarrega d'assessorar en aquest pla d'actuació turístic que permetrà a la ciutat ser més competitiva i sostenible. També va participar en la sessió el director d'Intel·ligència Turística de Turisme Comunitat Valenciana, Mario Villar; el director d'Invat·tur, Francisco Juan Martínez; membres de la corporació municipal; de la Mesa de Turisme; representants veïnals, empresarials i del sector turístic de Gandia.

  Durant la Jornada també es va abordar, entre altres punts, el resultat de la sessió de treball celebrada al desembre, i les línies estratègiques i accions del Pla Director de Turisme Intel·ligent.

  Pujar