23 d’octubre de 2020 23/10/20

Gandia s'adherix al Codi Ètic Turisme Valencià

Gandia s'adherix al Codi Ètic Turisme Valencià - (foto 1)

  Jose Manuel Prieto, en qualitat de coportaveu del govern, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per informar dels principals acords a què s'ha arribat durant la celebració de la Junta de Govern.

  El primer d'ells és la sol·licitud a la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esport per la celebració de la XXVIII edició del Festival Polisònic.

  Un festival que complix perfectament els requisits que es demanen en la línia de subvencions posada en marxa per la Conselleria mitjançant l'Ordre 33/2016, de 18 de juliol per la qual s'establixen les Bases Reguladores per a la concessió de subvencions públiques en règim de concurrència competitiva per al foment d'activitats musicals durant 2017.

  Les bases contemplen una ajuda que pot arribar fins al 50% del projecte. En aquest cas, l'ajut sol·licitat és de 24.400 € sobre un pressupost total per al Polisònic de 48.800 €.
  Un Festival més que consolidat a la nostra ciutat, que atrau molt públic de fora de Gandia i que pràcticament s'autofinança entre ajudes d'aquest tipus d'altres institucions i la taquilla que s'obté per la venda d'entrades.

  Referent a això, Jose Manuel Prieto ha declarat que "la nostra aposta per la Cultura és evident i es fa patent dia a dia. Tot i la limitació dels recursos que tenim disponibles, seguim col·laborant i tocant a la porta d'administracions superiors per continuar en el camí d'una ciutat culturalment activa que genere economia i atractius que ens diferencien sobre altres destinacions".

  El segon dels acords a què s'ha arribat ha estat a proposta de la màxima responsable de Turisme, Diana Morant, i permetrà que la nostra ciutat se sume a l'anomenat Codi Ètic Turisme Valencià.

  Un document elaborat per l'Administració Autonòmica que pretén potenciar el sector turístic basant-se en factors de proximitat, veïnatge i hospitalitat amb la finalitat de generar confiança entre els visitants per refermar la seua fidelitat.

  D'aquesta manera, el consistori es compromet, entre altres aspectes a:

  - Col·laborar amb l'Administració autonòmica perquè el turisme siga un motor de desenvolupament sostenible, promovent els drets humans i, especialment, els drets específics dels grups de població més vulnerables, especialment els xiquets, les persones grans, les persones amb diversitat funcional i les minories ètniques.

  - Planificar i gestionar l'oferta turística perquè siga capaç d'integrar en la seua activitat la nostra llengua i cultura, així com protegir i valorar el nostre patrimoni artístic, etnològic i paisatgístic, de manera que no conduïsca a la seua desaparició o empobriment.

  - Procurar que les polítiques turístiques s'organitzen de manera que contribuïsquen al desenvolupament econòmic sostenible i equitatiu de la població, lluitant contra l'estacionalitat i establint les clàusules socials necessàries per al foment dels valors del present
  Codi.

  - Respectar el medi ambient i els recursos naturals, afavorint i incentivant totes les modalitats de desenvolupament turístic que permeten estalviar recursos naturals escassos i valuosos, en particular l'aigua i l'energia, i reduir la producció de deixalles, fomentant un turisme respectuós amb el nostre patrimoni natural i paisatgístic.

  "Aquests són alguns dels 10 punts del document al qual ens comprometem. Com veuran, es tracta en tots els seus aspectes de línies estratègiques que l'actual govern ja està posant en marxa i que ens han permés durant l'any passat, convertir-nos en una ciutat turísticament de referència, assentada entre el públic i que ha deixat de banda l'estigma del "Shore", per mirar cap als seus veritables valors potenciant la cultura, la gastronomia, el patrimoni, la natura i la història que atresorem". "Seguirem treballant en aquesta línia que tan bons resultats ens està donant i fent valdre els aspectes diferenciadors que ens convertisquen en una ciutat de referència que té molt més a oferir que el model de sol i platja" va finalitzar el regidor.

  Pujar