elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia reconeix el treball de la Doctora i investigadora del càncer de pit, Anna Lluch

Gandia reconeix el treball de la Doctora i investigadora del càncer de pit, Anna Lluch
    MÉS FOTOS
    Gandia reconeix el treball de la Doctora i investigadora del càncer de pit, Anna Lluch - (foto 2)

    La vicealcaldessa de Gandia i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, ha anunciat aquest matí que la nostra ciutat farà un reconeixement públic a la prestigiosa Doctora i investigadora valenciana, Anna Lluch, molt lligada professionalment a la nostra ciutat des fa anys. “Volem fer honor a la trajectòria vital d’una dona que, amb molt de sacrifici i esforç, ha aconseguit grans avanços per a moltíssimes altres dones, per a les seues famílies i per a la societat en general. Una dona que amb el seu treball i la seua constant dedicació ha estat molt important per a moltíssimes persones... Els assoliments acadèmics i professionals de la Doctora Anna Lluch en el camp de la recerca i la clínica oncològica jo crec que parlen per si sols i ens mostren que és una referència en la lluita contra el càncer de mama més enllà de les nostres fronteres”. No obstant això, la vicealcaldessa ha destacat la seua humanitat i proximitat amb els pacients. “En les distàncies curtes és on una comprèn la fama que precedeix Anna Lluch. Una dona per a la qual no hi ha dos pacients iguals, i ho reflecteix a la perfecció el seu treball diari. Ella sempre parla que l’empatia amb el malalt ha d’estar integrada en la pràctica mèdica i això és el que la fa diferents a moltes altres”.

    Milvaques ha fet l’anunci acompanyada de la presidenta i la secretària de l’Associació Contra el Càncer de Gandia, Loreto Hernandis i Maribel Codina, respectivament, així com de la promotora de la iniciativa, Ana Isabel Quilis. Des de l’ACC Gandia han agraït l’acte promogut des de l’àrea d’Igualtat i han assegurat que són moltes les persones a la nostra ciutat i comarca que aprecien la Doctora Lluch i acudiran al reconeixement que tindrà lloc el 18 d’octubre, a les 19.30 h, al Saló de Plens de l’Ajuntament. Moltes, fins i tot, de l’equip mèdic de l’Hospital Francesc de Borja. La Doctora Lluch hi serà present i abans de l’homenatge oferirà una xarrada sobre els avanços en la lluita contra el càncer de mama.

    Per la seua banda, Isabel Quilis ha recordat que la iniciativa naix al 2011, quan va recollir més de 700 signatures demanant a l’anterior govern un reconeixement públic de la ciutat de Gandia per a la Doctora Lluch, sense cap èxit ni resposta. “Per això vull agrair la implicació de Lorena Milvaques des del primer moment que vaig parlar amb ella i que ha fet realitat el desig de moltes persones que han estat tractades per la Doctora Lluch”.

    Currículum impressionant

    Encara que nascuda a València, el 13 de febrer de 1949, Anna Lluch es va criar a Bonrepòs i Mirambell i és veïna de Meliana. Metge i investigadora en oncologia, especialitzada en càncer de mama. És catedràtica de Medicina en la Universitat de València i cap del Sevrei d’Hematologia i Oncologia de l’Hospital Clínic Universitari de València i al Francesc de Borja de Gandia.

    Ha treballat com a investigadora convidada en el Istituto Nazionale dei Tumori de Milà, el Laboratori de Biologia Experimental i l’Hospital MD Anderson Cancer Centener de Houston en el Servei de Càncer de Mama, on va conèixer al professor Gabriel Hortobagyi, un dels experts mundials més destacats en càncer de mama.

    És membre de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica, de la qual ha sigut vocal de la junta directiva, de la European Society for Medical Oncology i de la American Society of Clinical Oncology, vicepresidenta de la Societat Espanyola de Senologia i membre de la Fundació d’Estudis Mastològics.

    Ha exercit com a assessora del Programa de Diagnòstic Precoç de Càncer de Mama de la Comunitat Valenciana, ha format part del Comitè Assessor del Pla del Càncer i va ser membre del Comitè Assessor del Programa de Càncer Hereditari al País Valencià.

    També és investigadora de la Fundació de Recerca de l’Hospital Clínic i membre de la Fundació RESSÒ (Excel·lència i Qualitat de l’Oncologia) i és membre de la Unitat de Recerca Clínica de Càncer de Mama del Centre Nacional de Recerques Oncològiques.

    Des de l’any 2014 és acadèmica de nombre de la Real Acadèmica de Medicina i Ciències de la Comunitat Valenciana.
    És investigadora principal en 10 projectes del Fons de Recerca Sanitària de l’Institut de Salut Carlos III, ha col·laborat en 16 projectes de recerca competitius i ha dirigit més de 20 tesis doctorals.
    La seua trajectòria en la recerca i el tractament del càncer de mama l’ha feta mereixedora de diversos guardons:

    2014 – Medalla de la Universitat de València.
    2013 – Premi evap/BPW de l’Associació d’Empresàries i Professionals de València.
    Premi Salut i Societat de la Conselleria de Sanitat.
    2010 – Alta Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Científic.
    2007 – Premi Isabel Ferrer de la Conselleria de Benestar Social.
    Ha publicat més de 200 articles científics en revistes estatals i internacionals, així com el llibre “Càncer de mama” al 1999.
    Finalment, la regidora de Més Gandia ha anunciat que aquest serà el primer de molts altres homenatges i reconeixements que des de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives es vol fer a les dones que d’una o altra manera “han destacat pel seu treball i dedicació en diferents àmbits de la societat. I és que, malauradament, hui en dia encara els homes continuen acaparant la major part de premis, homenatges i reconeixements públics”, ha assegurat la vicealcaldessa de Gandia.

    Pujar