16 de setembre de 2019 16/9/19

II "Gandia Pride. Orgull Gandia"

II "Gandia Pride. Orgull Gandia" - (foto 1)
MÉS FOTOS
II "Gandia Pride. Orgull Gandia" - (foto 2)

La regidora d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, acompanyada de la tècnica del departament, Roser Pérez, ha presentat aquest matí la programació del II Gandia Pride. Orgull Gandia, que tindrà lloc del 5 al 10 de juny.

"Com sabeu, al voltant del 28 de juny es commemora arreu del món el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. I sempre hi ha algú que ens pregunta per què celebrem el dia de l'Orgull LGTBI. En primer lloc, el celebrem per no oblidar: per commemorar els aldarulls d'Stonewall, a partir dels quals es va començar a dur a terme el Pride cada 28 de juny. Ni oblidar que en massa països, l'homosexualitat, la transsexualitat, la bisexualitat, la intersexualitat... encara estan perseguides o condemnades a mort. També per a recordar les generacions que ens precedeixen que han lluitat pels canvis socials i legals, ni oblidar que als nostres carrers hi ha persones que encara hi passegen sota mirades inquisitives i insults, quan no agressions físiques, que en alguns casos fins i tot acaben amb la mort. I esta situació de viure sota amenaces i vexacions encara forma part del dia a dia de moltes persones en esta societat.

Celebrem que este dia siguen més visibles, sent conscients que encara hi ha molta resistència a acceptar que vivim en una societat diversa i que una part considerable de la població pensa que les persones LGTBI no han de mostrar-se l'afecte de manera pública. I per això ho celebrem, esperant que cada vegada siguen més les persones que mostrem obertament i lliure la seua orientació sexual i identitat de gènere tot l'any, en la nostra quotidianitat", ha explicat Milvaques.

La data triada per a l'Orgull Gandia d'enguay ha tingut en compte les diferents celebracions de l'Orgull que tenen lloc al nostre voltant per no coincidir, "sabedors que no podem, ni volem, competir, sinò complementar. És per això que hem triat la segona setmana de juny".

Pel que fa a la programació, s'ha apostat per un model amb activitats diverses: exposició, cinema, música, poesia, gastronomia, tallers familiars... "I és que volem reivindicar la visibilitat LGTBI des de diferents vessants i implicar-hi tota la societat. Perquè la segona Festa de la Diversitat és en realitat la de tota una ciutat que se sent RICA i ORGULLOSA de ser DIVERSA", ha destacat la vicealcaldessa. El disseny del cartell anunciador és obra de l'artista gandià Daniel Garcia i incorpora els colors de la bandera Trans, perquè enguany tots els orgulls estan dedicats a reivindicar els drets de les persones transsexuals.

Enguany, repeteix la col·laboració amb els col·lectius LGTBI que han volgut sumar-s'hi, com Poliqroma, Mostra't Gandia, la Fundación Daniela, Comunitatgay.com, Mujeres por la Dignidad. Col·lectius, empreses i associacions com el Consell dels Joves de Gandia, Saforíssims-Societat Literària, el Teatre Serrano, Oci Urbà... I departaments municipals com el de Cultura, Comerç i Turisme. A més del Patronat Provincial de Turisme, que va estrenar l'any passat la marca València LGTBI amb l'Orgull de Gandia, i l'Agència Valenciana de Turisme.

Altres projectes LGTBI

La regidora de Diversitat també ha recordat que ja està aprovat el primer Consell de la Diversitat LGTBI de Gandia, un dels pocs al País Valencià, i ara estan en fase que els diferents col·lectius designen els seus membres per tal de celebrar la primera reunió constituent. Un dels primers objectius és posar en marxa un Pla Transversal per la Diversitat i contra la LGTBIfòbia. "Perquè cal incloure la perspectiva LGTBI a tota l'estructura municipal i a la societat. I això significa dur a terme polítiques d'igualtat real i fomentar la visibilitat de les persones LGTBI". També estan treballant en altres projectes amb les escoles per al curs vinent, amb el sector turístic o Les Falles, que ja aniran presentant.

Finalment, Milvaques ha convidat la ciutadania a participar d'esta festa per la Diversitat. "Totes juntes podrem construir una societat més lliure i tolerant. Este és el vertader esperit del 28 de juny".

Programa

Dilluns, 5 de juny

20.30 h Inauguració EXPOSICIÓ fotogràfica "GÈNERES", de Joss Manz. Del 5 a l'11 de juny. Lloc: Mercat del Prado

21.00 h Visita als BANCS DECORATS amb l'arc de sant Martí i acte d'ENCESA de l'ENLLUMENAT MULTICOLOR de la façana de l'Ajuntament de Gandia. Lloc: plaça Major

Dimarts, 6 de juny

17.30 h i 20.00 h (2 sessions) CINEPOT. Projecció vídeo realitzat pel Consell dels Joves de Gandia i pel·lícula MOONLIGHT. Preu: 3 €

A més de patir un constant assetjament escolar, el fantasma de l'homosexualitat es fa present en la vida de Chiron. En el camí, explorarà la masculinitat, la sexualitat i haurà de fer front als conflictes de la seua desestructurada família.

Segon film que dirigeix Barry Jenkins (Medicine for Melancholy), protagonitzat per Alex R. Hibbert, Ashton Sanders (Straight Outta Compton) i Trevante Rhodes (Westworld), els tres actors que donen vida a Chiron en cada etapa de la seua vida. El film compta amb la participació de Naomie Harris (Bellesa oculta), Janelle Monáe (Figures ocultes), Mahershala Ali (Luke Cage) i André Holland (The Knick). Lloc: Teatre Serrano (sala B)

Dijous, 8 de juny

21.00 h "VEUS PER LA DIVERSITAT". Recital poètic i lectura de textos, a càrrec de Saforíssims, Societat Literària. Acompanyament musical. (Amb micròfon obert per a qui vulga participar-hi, prèvia inscripció en saforissims@gmail.com). Lloc: plaça Major

Divendres, 9 de juny

23.00 h "CONCERT PER LA DIVERSITAT". Lloc: plaça del Prado

Actuació del cabaret solidari "Mantequilla de Colores"
(tot el que recapten ho destinen a la lluita contra la sida)

Performance denúncia agressions LGTBI
Realitzada pel Consell dels Joves de Gandia

Actuació del grup KING KONG BOY

Dissabte, 10 de juny

12.30 h DESTAPA'T TARDEO especial LGTBI

Comença al Jardí de la Casa de la Marquesa, amb ACTUACIÓ MUSICAL en directe. Lloc: Jardí de la Marquesa, Centre Històric i Raval-Prado

17.00 h FESTA FAMILIAR per la DIVERSITAT. Lloc: plaça Prado

Podrem gaudir de diverses activitats en família:

Jocs de fusta
Tallers
Contacontes
Música...

Dimecres, 28 de juny

12.00 h ACTE INSTITUCIONAL amb motiu del DIA INTERNACIONAL DE L'ORGULL LGTBI. Hissada bandera de l'arc de sant Martí i lectura del Manifest. Lloc: Façana de l'Ajuntament de Gandia

22.00 h Sessió CURTMETRATGES Mostra't Gandia. Especial LGTBI. Organitzen: Poliqroma i Comunitatgay.com. Lloc: Jardí de la Casa de la Marquesa de Gandia

A banda, afegir que al primer tram del passeig de les Germanies, hi haurà una exposició de cartells d'una campanya de la Generalitat contra la LGTBIfòbia.

 

ocultar
II "Gandia Pride. Orgull Gandia"
Pujar