elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia presenta la primera edició de la Nit dels Ciris de Benipeixcar

Gandia presenta la primera edició de la Nit dels Ciris de Benipeixcar
  • La festa serà aquest dissabte 22 de juny i comptarà amb diferents activitats com l'encesa de ciris, l'observació d'estrelles i planetes o concerts

MÉS FOTOS
Gandia presenta la primera edició de la Nit dels Ciris de Benipeixcar - (foto 2)

La presidenta de la Junta de Districte de Benipeixcar, Maribel Codina i el tresorer i representant de l'Associació de Veïns del barri, Jesús Ribes, han presentat hui la Nit dels Ciris, una iniciativa que tindrà lloc aquest dissabte 22 de juny.

"Aquesta és la primera edició i vull agrair a l'Associació de Veïns tota la seua implicació a l'hora d'organitzar l'esdeveniment. Serà un complement perfecte per a la nit de Sant Joan i espere que, a partir d'ara, es repetisca cada any", ha comentat la regidora.

La programació començarà a les 19 hores amb el taller 'Fes el teu ciri', que serà al Centre social de Sant Cristòfol. "Les places estan plenes, cosa que és un senyal que la proposta de la festa tindrà èxit", ha comentat el tresorer.

La vesprada continuarà a les 19.30 hores amb els jocs tradicionals que hi haurà al carrer Gaietà Garcia fins a les 21 hores. Precisament a aquesta hora, els veïns, veïnes i visitants del barri encendran les veles, il·luminant així els carrers i places del centre històric de Benipeixcar, que es convertirà en tot un espectacle.

"Insistisc que vinga quanta més gent millor. Aquesta serà la part més bonica de la festa i si ens ajuda molta gent aconseguirem encendre 5000 eciris i serà màgic", ha comentat el tresorer.

Entre les 22 i les 00 hores, la gent es podrà acostar a la zona de l'aparcament públic a observar la lluna, les estrelles i els planetes amb un telescopi. A més, de 22:30 a 00:30 hores el barri acollirà diversos concerts simultanis a diferents parts del districte.

De 22.30 a 22.50 hores i de 23.30 a 23.50 hores, un quintet de metalls actuarà a la plaça de Benipeixcar. En el mateix horari, la plaça Dr.Ferran acollirà el concert "Sons de la mar, va acordar i bandurria".

La nit acabarà amb el duet de violoncels i 'la lluna i el saxo', que actuaran de 23 a 23:20 hores i de 00 a 00:20 hores en la plaça de la Font i el carrer Ample, respectivament.

Finalment, Ribes ha agraït a l'Ajuntament tota la col·laboració i ha recordat que la jornada comptarà amb un racó gastronòmic, un mercat d'artesanies, una projecció d'imatges i un concurs de fotografia. Les persones que vulguen participar en aquesta darrera activitat s'han d'inscriure el mateix dia 22 al casal de la plaça de Benipeixcar.

Pujar