elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia presenta al Palau Alameda de València la 49 edició del Concurs Internacional de Fideuà i Gastronomia

Gandia presenta al Palau Alameda de València la 49 edició del Concurs Internacional de Fideuà i Gastronomia
  • José Manue Prieto: "El millor ha de vindre, perquè tenim els mimbres, tenim l'enorme responsabilitat d'escollir la millor fideuà del món i aquesta no és una responsabilitat qualsevol"

MÉS FOTOS
Gandia presenta al Palau Alameda de València la 49 edició del Concurs Internacional de Fideuà i Gastronomia - (foto 2)
Gandia presenta al Palau Alameda de València la 49 edició del Concurs Internacional de Fideuà i Gastronomia - (foto 3)
Gandia presenta al Palau Alameda de València la 49 edició del Concurs Internacional de Fideuà i Gastronomia - (foto 4)

El 49 concurs Internacional de Fideuà i gastronomia que se celebrarà el pròxim 5 de juny a l'Espai Baladre de la platja de Gandia ha estat presentat aquest matí al Palau Alameda de València. L'acte, presentat pel periodista Loren Donat, va comptar amb les intervencions de l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; el president de l'Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro; la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno; i l'assistència de representants institucionals encapçalats per la regidora delegada de Turisme, Balbina Sendra, i integrants del sector turístic i premsa especialitzada.

Aquesta edició tornarà a comptar amb 30 concursants nacionals i internacionals a més de 6 escoles de cuina i un jurat compost per xefs i personalitats de reconegut prestigi.

Avelino Alfaro va posar en valor la trajectòria del certamen i va agrair "la col·laboració del sector per posar en marxa any rere any el concurs". "Tot i els contratemps, hem aconseguit esquivar les dificultats gràcies a la implicació de l'alcalde i la regidora de Turisme". "Quan aquest concurs va començar fa gairebé mig segle, ningú hauria imaginat l'impacte que tenim hui dia".

Cristina Moreno ha volgut destacar que el producte gastronòmic com a factor rellevància que fomenta l'ocupació i el creixement econòmic i ha agraït la feina de totes les persones implicades en l'organització.

José Manuel Prieto ha assegurat que el concurs és fruit de "la perseverança,el treball, la tenacitat i l'esforç de l'Associació i d'Avelino, el seu president. Gràcies a aquesta tenacitat i aquest afany són els ambaixadors de la gastronomia de la nostra ciutat, que és tant com dir ambaixadors de la marca Gandia després de 49 anys. Ja puc anticipar que estem preparant alguna cosa especial per a la 50a edició de l'any que ve".

En la seua intervenció, l'alcalde també ha destacat les múltiples virtuts de la ciutat i la quantitat d'opcions gastronòmiques, patrimonials, mediambientals i fins i tot històriques que la ciutat té per oferir i que se sumen a l'hospitalitat, la ubicació geogràfica i un clima excel·lent. En aquest punt, la primera autoritat municipal ha volgut incidir en la importància de la col·laboració publicoprivada, la cooperació entre administracions i del treball conjunt entre el sector turístic i l'administració, a l'hora d'obtindre resultats tangibles.

"El millor ha de vindre, perquè tenim els mimbres, tenim l'enorme responsabilitat d'escollir la millor fideuà del món i aquesta no és una responsabilitat qualsevol, per això busquem un jurat a l'altura de les circumstàncies, capaç d'escollir entre aquests 30 participants la millor fideuà del món". "Aquest esforç l'hem de compensar amb un turisme a l'altura, aquest any estrenem una fantàstica ubicació, l'Espai Baladre de la platja, quedareu meravellats, però no es tracta només del continent, es tracta també del contingut, del que som capaços d'oferir quan ens vénen a veure i, sobretot, quan som capaços de convéncer-los perquè tornen i perquè es queden" ha finalitzat l'alcalde.

Pujar