elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2022

Gandia presenta en FITUR la connexió ecològica que unirà la marjal i la platja de l’Auir

Gandia presenta en FITUR la connexió ecològica que unirà la marjal i la platja de l’Auir
  • El municipi busca humanitzar carrers i donar espais de gaudi a la ciutadania com l'actuació del passeig marítim

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; i la regidora de Medi Ambient, Alícia Izquierdo, han presentat aquesta vesprada en roda de premsa en Fitur el projecte del Corredor verd de l'Auir, una iniciativa que compta amb una inversió de 600.000€ finançada per la Diputació de València.

L'objectiu principal del projecte és restaurar la connexió ecològica i ambiental entre l'aiguamoll de la marjal de la Safor i la zona litoral de les dunes i la platja de l'Auir. Així mateix, el corredor servirà per a dotar al corredor amb un itinerari cicle per als vianants que recórrega aquestes dues zones d'especial protecció.

El projecte es troba en fase de licitació i s'espera que estiga adjudicat en poques setmanes. La previsió és que aquesta actuació estiga finalitzada el mes de desembre

Per a l'alcalde, “quedar-se quiet és tornar arrere. Gandia busca la sostenibilitat com fet diferencial i element generador de prosperitat”. Així, ha assenyalat que el municipi porta temps treballant en els reptes de “humanitzar carrers i donar espais de gaudi a la ciutadania com l'actuació del passeig marítim”.

Dins del Pla de Sostenibilitat Turística, una de les prioritats és la posada en marxa d'un corredor verd de 12.500 metres quadrats que permetrà avançar en el procés de connexió entre la marjal i la platja de l’Auir. Aquesta acció ha sigut possible gràcies a la col·laboració públic-privada, “en el nostre afany, sempre, d'unir sinergies amb administracions superiors i amb el sector privat i generar inversions i oportunitats a la nostra ciutat, sempre sota el criteri de la sostenibilitat i la protecció de l'entorn”.

Alícia Izquierdo ha informat que aquest projecte és una infraestructura verda que "va nàixer d'una manera i que s'ha anat enriquint. És una iniciativa que demostra la nostra capacitat per a treballar juntament amb altres administracions". L'edil ha informat que el projecte busca acabar d'unir la marjal amb la platja i "renaturalitzar aquest espai urbà i aconseguir una adaptació entre l'espai verd i l'urbà".

D'aquesta manera es guanyen 24 metres lineals i es recupera una zona de pineda per al gaudi de la ciutadania i contempla la recuperació de l'antiga séquia amb el que es possibilitarà que en cas de fortes pluges es puga evacuar aigua cap a la mar.

D'altra banda, Prieto ha anunciat que l'Ajuntament de Gandia, a través del departament de Turisme, ha sol·licitat a la Fundació Europea d'Educació Ambiental que aquesta franja del nostre litoral passe a formar part del selecte grup de platges amb bandera blava.

“Hem presentat la nostra candidatura perquè estem convençuts que la platja de l’Auir compleix amb els criteris que exigeix l'organisme que concedeix la bandera blava” ha afirmat Prieto qui ha incidit en què aquesta platja compleix els criteris de qualitat de l'aigua; disposa de servei de vigilància, socorrisme i compta amb servei de neteja i manteniment, amb cartelleria informativa, amb accessos, amb serveis de dutxes, banys i passarel·les.

La màxima autoritat municipal també ha recordat que l'any passat les platges de Gandia van aconseguir la distinció en Educació Ambiental que atorga l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor.

Aquesta sol·licitud de bandera blava per a la platja de l’Auir s'engloba en la candidatura que Gandia presenta cada any per a la platja Nord, que compta amb bandera blava des de fa 35 anys. “Enguany aspirem, com no pot ser d'una altra manera, a aconseguir de nou aquest distintiu” va declarar l'alcalde.

Cal recordar que la platja de l’Auir és una platja natural que gaudeix del màxim nivell de protecció i que a més, ja compta amb les certificacions ISO 9001, ISO 14001 i el reglament EMAS.

Pujar