24 de maig de 2020 24/5/20

Gandia posa en marxa quatre projectes dins de la iniciativa 'Per la teua Salut, Gandia, camina!'

Gandia posa en marxa quatre projectes dins de la iniciativa 'Per la teua Salut, Gandia, camina!' - (foto 1)

  Liduvina Gil, regidora delegada del departament de Sanitat i Polítiques Saludables, ha presentat aquest matí les activitats que des del seu departament s'han organitzat amb motiu de la posada en marxa de la iniciativa "Per la teua Salut, Gandia, camina!".

  D'aquesta manera, s'inicien 4 projectes adreçats a gent gran, joves, població vulnerable i persones amb patologies específiques.

  Tal com ha explicat Gil, aquest programa té com a objectiu la pràctica de l'exercici, consolidar la seua pràctica en nous col·lectius socials i disminuir el risc de l'aparició d'un gran nombre de malalties que tenen conseqüències greus per a la salut a curt, mitjà i llarg termini.

  "Mantindre una activitat física regular i una alimentació adequada, repercuteix en una millor qualitat de vida i benestar. Caminar durant 30 minuts al dia és l'activitat física de baix impacte que més benefici aporta a les persones" "Les administracions hem de promoure aquest tipus d'iniciatives que pot practicar tota la població. Hem de tindre en compte que la tendència d'envelliment general de la població, recomana aquest tipus de projectes tal com indica la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables" va declarar l'edil.

  Els quatre projectes són els següents:

  1.- Passejades saludables.
  Adreçat a persones majors de 64 anys que vullguen millorar la seua salut al mateix temps que coneixen altres persones.
  La inscripció es pot realitzar en els Centres Municipals de Convivència de Corea i Roís de Corella. Els sol·licitants han d'estar en possessió de la Targeta Daurada i ser residents a Gandia.
  L'activitat es desenvoluparà amb eixida des dels Centres Municipals de Convivència de Corea (dimecres i divendres de 09.30 a 11.00 hores) i Roís de Corella (dimarts i dijous de 09.30 a 11.00 hores).

  2.- Caminant fem camí.
  Dirigit a persones joves i adultes en situació de vulnerabilitat que visquen a Gandia. Les persones s'han d'inscriure en els Centres Socials del Raval i Beniopa.
  L'activitat es desenvoluparà amb eixida des dels Centres Socials del Raval (dimarts de 09.30 a 11.00 hores) i Beniopa (dijous de 09.30 a 11.00 hores).

  3.- A l'escola, a peu.
  Dirigit a joves, pares i mares de Gandia. S'intenta sensibilitzar i motivar a la comunitat educativa perquè el desplaçament diari a l'escola es realitze a peu.

  4.- Caminar et protegeix.
  Dirigit a persones que patisquen alguna patologia física. En aquest cas es posarà en marxa una vegada que els diferents Centres de Salut de la ciutat comuniquen les persones interessades a participar en la iniciativa.

  Pujar