21 de gener de 2021 21/1/21

Gandia posa en marxa la II Campanya de Prevenció cardiovascular

Gandia posa en marxa la II Campanya de Prevenció cardiovascular - (foto 1)

  La regidora delegada de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada per Lidia Balada, responsable de Comunicació de la Farmàcia Carolina Esteve, han presentat aquest matí en roda de premsa la II Campanya de Prevenció cardiovascular que es desenvoluparà durant els mesos d'octubre i novembre a la nostra ciutat.

  En primer lloc, Liduvina Gil ha volgut agrair la implicació del sector farmacèutic en totes les campanyes que es desenvolupen des del seu departament. "Gràcies a la seua col·laboració,aconseguim que la difusió d'aquestes iniciatives es multiplique, ja que són les farmàcies les que tenen el contacte directe amb les persones".

  La regidora ha destacat que les malalties cardiovasculars són la primera causa de mortalitat en els països occidentals i que aquest tipus de malalties vénen causades per la inactivitat física, una mala dieta o el consum d'alcohol i tabac. "Amb un canvi d'hàbits i incorporant noves activitats a la rutina diària, es poden reduir els riscos de patir aquest tipus de malalties" "Amb aquesta campanya intentem conscienciar, informar la ciutadania perquè adopten i mantinguen comportaments saludables".

  La campanya comptarà amb les següents activitats:

  - 25 d'octubre. Presentació de la iniciativa "Per la teua salut, Gandia, camina!" A càrrec de la regidora Liduvina Gil.

  - 23 de novembre. Xerrada "L'Ictus, una urgència mèdica", impartida per personal especialista en Neurologia de l'Hospital Francesc de Borja. Centre de Convivència per a la gent gran de Corea, 18.00 hores.

  - 27 de novembre: Xerrada "Prevenció dels problemes cardiovasculars: el teu estil de vida pot condicionar la teua salut", impartida per Dr. Juan Martin, Carmen Borrás i Pilar Alonso. Casa de la Marquesa, 18.000 hores

  - 29 de novembre. Taula rodona "Activitat física, nutrició i esport" on intervindran Jose Vicente Escolano, entrenador Nacional d'Atletisme; Esteban Peiró, Màster en Dietètica i Nutrició; i Víctor Rubio, professor. Casa de la Marquesa, 19.00 hores.

  Per la seua banda, Lidia Balada va informar que durant el mes de novembre, la farmàcia farà de manera gratuïta controls de prevenció cardiovascular que es desenvoluparan els dimarts i dijous, començant el pròxim dia 6.
  Les persones interessades hauran de sol·licitar cita prèvia telefonant al 962872296, enviar un mail a info@tufarmaciagandia.com, o sol·licitant-ho en la mateixa farmàcia.

  Balada va explicar que "amb aquesta mesura, intentem que no només les persones en risc es realitzen el control, sinó que qualsevol ciutadà puga fer-ho per intentar prevenir els riscos. Després dels controls, assessorarem els interessats sobre les pautes a seguir per millorar la salut".

  Pujar