18 de gener de 2020 18/1/20

Gandia opta a ajudes per valor d’1,5 milions d’euros per a millorar els polígons industrials

Gandia opta a ajudes per valor d’1,5 milions d’euros per a millorar els polígons industrials - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Gandia opta a ajudes per valor d’1,5 milions d’euros per a millorar els polígons industrials - (foto 2)

  La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo, i el coordinador de l'àrea d'Urbanisme, Vicent Mascarell, han anunciat aquest matí que l'Ajuntament de Gandia s'acollirà a la línia de subvencions per a la revitalització dels polígons industrials de l'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial depenent de la Conselleria d'Economia.

  Els projectes, qualificats d'ambiciosos, afecten als polígons Alcodar i Benieto i han estat consensuats amb les associacions empresarials d'aquests sectors, amb les quals s'ha treballat per recollir les principals reivindicacions i necessitats.

  Polígon Alcodar

  Així, el projecte per al polígon Alcodar, el més gran i antic de la comarca, amb un 97 % de superfície industrial, està valorat en 930.824 € i és el que més s'ajusta a l'ordre d'ajudes de la Generalitat. Concretament, es planteja la millora de l'accés des de Gandia (rotonda 25 d'Abril) fins a la futura rotonda planejada. Un carril bici al llarg de tot el polígon, coberta vegetal, enllumenat d'accés, millora de la senyalització vertical i horitzontal, una web per a que les empreses hi puguen anunciar-se i donar informació, directori d'empreses a l'entrada, millora de l'accés per a vianants, vigilància mitjançant càmeres policials per millorar la seguretat, etc... A més, es pretén ampliar de 3 a 4 els carrils actuals, separant-los per una barrera vegetal.

  Polígon Benieto

  Per al polígon Benieto la inversió sol·licitada és sensiblement inferior, perquè és més nou, més menut i no és industrial en la seua totalitat i té una part important de superfície comercial (l'ordre va dirigida als polígons industrials). El projecte presentat sol·licita 540.202 € per a vigilància mitjançant càmeres policials, la millora del sanejament en una part del polígon, millores viàries, de senyalització o el reforç de la façana vegetal.

  El govern local ha aclarit que no es pot garantir obtindre la totalitat de les ajudes demanades, ja que la Conselleria d'Economia destinarà 2,2 milions a les zones industrials de la Safor-Valldigna. "No volem acaparar la totalitat de les inversions de la comarca, sinó que hem posat damunt la taula allò que és realment necessari per als nostres polígons industrials. Quan ens arribe la confirmació dels diners rebuts, valorarem la priorització de les actuacions i les fórmules d'inversió municipal, públic-privada, etc... L'ordre ens ha vingut molt bé per fer una diagnosi de les necessitats i anar actuant-hi. I en això continuem treballant, independentment de les ajudes", ha apuntat Izquierdo.

  Al llarg del mes de juny es coneixerà el muntant total de l'ajuda per a Gandia. "Però el govern haurà de ser àgil en la gestió i la contractació, ja que els projectes s'han d'executar enguany", ha recordat Mascarell qui ha destacat la professionalitat de la Generalitat en aquesta línia d'ajudes tan acurada i poc discrecional dirigida als polígons industrials que realment necessiten una inversió, un impuls important per a la seua revitalització.

  ocultar
  Gandia opta a ajudes per valor d’1,5 milions d’euros per a millorar els polígons industrials
  Pujar