18 de gener de 2021 18/1/21

Gandia ofereix formació tecnològica a un centenar d'associacions

Gandia ofereix formació tecnològica a un centenar d'associacions - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Gandia ofereix formació tecnològica a un centenar d'associacions - (foto 2)

  El regidor delegat de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, al costat del President de la Federació Local d'Associacions de Veïns de Gandia, Francisco Escrivà, i l'economista i auditor Joaquín Barber, ha presentat aquest matí en roda de premsa la jornada de formació per a associacions de Gandia que tindrà lloc dissabte que ve 16 de febrer en les instal·lacions de Foment, a partir de les 10 hores.

  “Gandia compta amb un àmbit associatiu molt ampli i les entitats ens demanen  formació, assessorament en diversos àmbits”, ha comentat González.

  Durant aquesta legislatura, a part d'obrir un centre associatiu com és el Joan Climent, i de realitzar activitats com la Fira d'Associacions, des de l'Ajuntament s'ha apostat per oferir aquesta formació per a dotar de recursos a les entitats de Gandia.

  Barber ha explicat que totes les associacions han de complir amb una sèrie de mesures fiscals, implícites en la seua condició de persones jurídiques. “Hui dia, amb les noves tecnologies, han de tindre també un certificat digital per a comunicar-se amb l'Administració”. Es tracta d'un curs d'ajuda en el qual es busca que el públic interactue i resulte amé. “Ens trobem amb el problema que en les associacions els càrrecs van canviant i la gent que entra nova no sap el funcionament. Moltes vegades no es compleix amb les obligacions per desconeixement”, ha afegit Barber. L'objectiu d'aquesta jornada és incorporar a les associacions a les noves tecnologies i adaptar-les a la legislació actual.

  Perla seua banda, Escrivà, ha agraït la gestió duta a terme des de l'àrea de Participació Ciutadana i ha animat perquè aquest tipus d'activitats es continuen realitzant a la nostra ciutat. “Des de la Federació hem fet el que hem pogut. Fa un parell d'anys dotem a quasi totes les associacions de sistemes informàtics”, ha afegit el president de Fedaveïns.

  Finalment, el regidor ha recordat que aquesta activitat és gratuïta i va dirigida a qualsevol associació que estiga registrada a Gandia, no solament a les de caràcter veïnal.

  Es preveu que prop d'un centenar d'associacions participen en la jornada formativa del dissabte 16 de febrer.

  Pujar