elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia inicia la substitució de palmeres mortes de la República Argentina amb una varietat immune al morrut

Gandia inicia la substitució de palmeres mortes de la República Argentina amb una varietat immune al morrut
  MÉS FOTOS
  Gandia inicia la substitució de palmeres mortes de la República Argentina amb una varietat immune al morrut - (foto 2)
  Gandia inicia la substitució de palmeres mortes de la República Argentina amb una varietat immune al morrut - (foto 3)
  Gandia inicia la substitució de palmeres mortes de la República Argentina amb una varietat immune al morrut - (foto 4)
  Gandia inicia la substitució de palmeres mortes de la República Argentina amb una varietat immune al morrut - (foto 5)

  L’àrea de Gestió responsable del Territori està procedint aquests dies a la substitució de palmeres mortes (i tallades) a la República Argentina, previ sanejament del cèrcol on se situaran.

  Concretament, 6 palmeres Syagrus romanzoffiana i, si s'adapten correctament, al setembre plantaran les que falten, un total de 22 exemplars. Tenen un tronc de 4 metres i estaran plantades, segons les previsions, aquesta mateixa setmana.

  Tal i com ha explicat la regidora de Parcs i Jardins, Alícia Izquierdo: “Estem plantant una nova varietat immune al morrut, requereix un manteniment menor, no provoca brutícia en el sòl pels fruits caiguts i les seues branques són menys molestes amb els balcons”. Amb ja 4 metres d'altura, les branques se soltaran a finals d'agost quan comencen a eixir fulles noves.

  Salvador Gregori, president de la Junta de Districte de la Plaça El·líptica-República Argentina: “Es tracta d’un compromís complit amb la Junta de Districte en República Argentina; la plantació d'una nova varietat de palmeres més resistent al morrut i amb menys manteniment. La imatge típica d'aquesta avinguda tan volguda a Gandia tampoc patirà canvis perquè volem que hi romanga el palmeral”.

  Pujar