Gandia inicia una campanya de col·laboració ciutadana per acabar amb les barreres arquitectòniques
Els departaments de Polítiques amb la Ciutadania i Serveis Bàsics per a la Ciutadania inicien hui una campanya específica per assenyalar punts de la ciutat que no compleixen amb els requisits d'accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda o dificultats de moviment. La característica especial d'aquesta iniciativa és la crida a la ciutadania per identificar els llocs que han passat desapercebuts a l'Ajuntament i comunicar-li-los per tal d'actuar de forma progressiva.
En paraules del Regidor de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel Gonzàlez: "L'Ajuntament, com no podia ser d'una altra forma, té constància de la majoria de punts amb barreres arquitectòniques, però la idea és fer partícip a la gent per conèixer els punts més demandats, per on la gent més afectada té problemes i actuar-hi". A més, Gonzàlez afegia que "des d'un principi hem procurat escoltar les demandes i suggeriments de la ciutadania obrint espais com és la web de participació ciutadana o fent reunions amb associacions i entitats que ens traslladen les seues queixes".
"Sabem que no sempre existeix una resposta tan àgil com seria necessari o tan adequada com seria desitjable per part de les persones que ho sol·liciten, però la interacció constant amb el veïnat ens permet conèixer millor les problemàtiques i actuar de forma més eficaç" finalitzà González.
D'altra banda, el Regidor de Serveis Bàsics per a la Ciutadania, Miguel Ángel Picornell, ha indicat que "treballem per eliminar les barreres arquitectòniques des del principi de la legislatura i continuarem fins que Gandia siga 100% accesible" destacant també que "des del departament que dirigisc aprofitem qualsevol oportunitat per continuar aquesta tasca, siga amb recursos propis o amb convocatòries públiques com la que actualment hi ha per als edificis públics".
Per últim, Picornell aclaria que "aquesta campanya fa referència a barreres arquitectòniques ben situades en la via pública (com passos de vianants) o bé en edificis públics de competència municipal, no és el cas d'espais privats on també existeixen diferents subvencions públiques d'altres administracions".
La forma de comunicar els punts és a través de la web de participació (http://participagandia.org/assenyala-les-barreres-arquitectoniques/) o per les xarxes socials @participagandia (Facebook) i @participagandia (Twitter)