elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia inicia una de les actuacions més ambicioses per millorar el poliesportiu amb 2,4 milions d’euros

Gandia inicia una de les actuacions més ambicioses per millorar el poliesportiu amb 2,4 milions d’euros
  • Es realitzaran intervencions en el poliesportiu, les piscines, el camp de futbol i el pavelló d'halterofília

El regidor delegat d'Esports, Jesús Naveiro, ha comparegut aquest matí per anunciar l'inici dels treballs de millores que es faran durant aquest estiu al poliesportiu municipal. "Estem davant una de les intervencions més grans d'aquest tipus que s'han realitzat en la història de la ciutat. Durant aquest estiu transformarem el poliesportiu municipal", ha declarat el regidor, qui ha informat que les actuacions previstes suposen una inversió propera als 2,4 milions d'euros i s'emmarquen al Pla Resol "Millorem les instal·lacions esportives", sota la marca Avant Gandia.

Tal com ha explicat Naveiro, la primera d'aquestes grans actuacions ja s'ha iniciat i consisteix en la millora de la sostenibilitat augmentant l'eficiència energètica amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques i canviant les calderes de la piscina coberta i la convertible, a més de millorar l'accessibilitat i canviar el parquet del pavelló municipal i renovar-ne els vestidors. Es tracta d'una actuació subvencionada per la Diputació de València amb 1,65 milions d'euros a la qual se suma una aportació de 200.000 euros del Consistori i que compta amb uns terminis d'execució marcats per l'ens provincial. Aquesta intervenció, amb un període d'execució de tres mesos, implicarà el tancament de les dues piscines des del pròxim dimecres 19 de juny.

"És una obra de gran importància que resoldrà bona part dels inconvenients que presentaven unes instal·lacions que ja tenen molts anys d'ús", ha declarat Naviero qui ha incidit que s'ha informat de la situació als clubs implicats i proposades solucions als usuaris.

"Creiem que és el millor moment per fer aquest tipus d'actuacions perquè molta gent se'n va de vacances i les lligues dels clubs han finalitzat, raó per la qual els inconvenients són menors", ha asseverat.

Pel que fa als usuaris de les piscines, el responsable d'Esports ha explicat que per continuar donant servei als usuaris, s'ha ampliat l'horari de la piscina del Grau i que les piscines de Roís de Corella i de Beniopa obriran les portes a partir de demà, 19 de juny.

Pel que fa al canvi de la gespa artificial de l'estadi Guillermo Olagüe, els treballs s'iniciaran dimecres que ve 25 de juny gràcies a una inversió de 380.000 euros. A més del canvi de la gespa, la intervenció contempla l'adequació del sistema de reg i la instal·lació d'aspersors de llarg abast. "S'instal·larà una gespa d'última certificació per la FIFA i el termini de finalització dels treballs és de mes i mig".

Pel que fa a l'ampliació del pavelló d'halterofília, dotada amb 214.000 euros, els treballs avancen a bon ritme i es compleixen els terminis previstos.

"Estem davant d'un estiu clau on farem intervencions molt reclamades per usuaris i clubs. Gràcies al Pla Resol, avancem en la millora gradual de les instal·lacions esportives", ha explicat el regidor, qui ha lamentat que el PP haja "intentat durant aquests dies enganyar els usuaris i la ciutadania amb informacions falses i alarmistes". "Aquest govern sí que té previsió i sí que ha avisat els clubs implicats a més de dissenyar un pla perquè els usuaris afectats per les obres tinguen una alternativa".

Pujar