elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia impulsa un pla de millora turístic per a ser més competitiva i sostenible

Gandia impulsa un pla de millora turístic per a ser més competitiva i sostenible

    El govern de Gandia treballa de valent en un nou model turístic que tinga en compte a més del sol i la platja altres elements del territori, com la Cova del Parpalló, els Borja, el patrimoni cultural i natural o la gastronomia, que permetan una oferta més singular i diferenciada per a ser més competitius en el mercat.

    L’alcaldessa i responsable de la gestió turística de la ciutat, Diana Morant, des del primer moment ha apostat per un turisme familiar, de qualitat, esportiu i cultural. Conscient de la necessitat de replantejar-se el futur del principal motor econòmic de la ciutat per adaptar-se als nous temps, ha encarregat als consultors especialitzats en estratègia del sector turístic, Iñaki Gaztelumendi i Antoni Nicolau, un Pla de Millora Turístic amb l’objectiu de millorar l’experiència turística en Gandia. Este document compta amb el suport de l’Ajuntament, el sector hostaler de la ciutat i l’Agència Valenciana de Turisme.

    Gaztelumendi ha explicat que en l’actualitat el mercat turístic es troba en una situació d’incertesa. L’activitat turística està experimentant un gran creixement. Dins d’uns anys més de 2.000 milions de persones es mouran en l’àmbit mundial per motius turístics. En este context, segons l’expert, el públic cada vegada més, demanda experiències singulars, relacionades amb el territori i la identitat local i cultural, vol restaurants que oferisquen productes autòctons. El turista recerca destins que són sensibles a la sostenibilitat.

    A l’hora de competir en el mercat internacional és molt interessant tindre atributs que permetan diferenciar-te dels altres, ha assenyalat.

    Per això, Gaztelumendi considera que ara és un bon moment per a pensar com impulsar de forma gradual un nou model turístic per a la ciutat. “Hem de tindre en compte no sols la fantàstica platja o el clima, que fan que Gandia siga un destí líder de primer nivell, sinó també pretenem identificar quins elements més singulars i diferenciats es poden incorporar”.

    Per la seua banda, Antoni Nicolau ha assenyalat que sempre s’ha de tindre en compte als habitants de la ciutat en qualsevol planificació turística i que el nou model sempre ha d’anar de la mà del sector turístic.

    Este Pla serà positiu per a la ciutat perquè, segons Gaztelumendi, li permetrà associar al seu destí un conjunt d’atributs que en este moment no són identificats, com ara la Cova del Parpalló o els Ullals.

    A més a més, permet tindre estratègies de fidelització, és a dir, que la gent no substituesca el seu destí perquè no hi troba atributs de diferenciació que li conviden a repetir visita.

    L’alcaldessa ha comentat que es tracta d’anar treballant perquè el turisme de Gandia siga en els pròxims 15 anys diferent al d’ara. “Ara tenim un model madur que cada vegada és menys rendible. Per això Gandia es veu obligada a repensar el seu model, perquè el que hi ha ara, a curt termini funcionarà, però a mitjà i llarg termini no, perquè serà poc rendible i poc sostenible, no sols des del punt de vista del destí turístic sinó també per als ciutadans”.

    La reflexió que hi està fent Gandia també s’està realitzant en l’àmbit mundial. Gandia està tractant d’ubicar-se en este context nou i ara és un moment adient per a construir un nou model. Un model que es recolze en el sol i la platja, però que camine cap a un model més sostenible i responsable i que incorpore atributs que el facen més singular i atractiu per a este nou públic que està creixent en l’àmbit mundial.

    Els consultors gastronòmics van acudir dimecres a la presentació del Concurs Internacional de Fideuà de Gandia i Gastronomia.

    Pujar