11 d’abril de 2021 11/4/21

Gandia estalviarà prop d'un milió d'euros anuals en interessos en adherir-se al Pla de Finançament del Ministeri d'Economia

Gandia estalviarà prop d'un milió d'euros anuals en interessos en adherir-se al Pla de Finançament del Ministeri d'Economia - (foto 1)
  • Salvador Gregori: "Es una operació imprescindible, que no té cap exigència fiscal i que permetrà al consistori alliberar recursos per poder prestar millors serveis

El regidor delegat d'Economia i Hisenda a l'Ajuntament de Gandia, Salvador Gregori, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per informar que ja es coneix el tipus d'interés amb el qual Gandia abonarà tots els préstecs subscrits fins al 31 de desembre de 2018, després adherir-se al pla del Ministeri d'Economia per a poblacions que té una situació financera complexa.

D'aquesta manera, el tipus d'interés se situarà en el 0,22% el que suposarà un estalvi per a les arques municipals proper a l'1.000.000 d'euros anuals atés que afecta les 23 operacions de crèdit que pugen a 195 milions d'euros que veuran ampliat el termini d'amortització fins als 20 anys.

Tal com ha destacat Gregori, "la passada setmana avancem que el tipus d'interés seria molt favorable, ja que s'equipara als tipus aplicats del Deute de l'Estat. Ahir ens van comunicar la xifra i és una molt bona notícia" i ha avançat que la setmana que ve es farà efectiva la formalització de l'agrupació dels préstecs que segons els càlculs de l'edil, podria suposar un estalvi de 13 a 15 milions de euros durant les pròximes dues dècades.

Finalment, l'edil ha recordat que aquesta reordenació financera "és una operació imprescindible, que no té cap exigència fiscal. Permetrà al consistori alliberar recursos per poder prestar millors serveis realitzant aportacions a les escoletes o al transport públic, i millorar la neteja. Així mateix, es podrà invertir en la rehabilitació integral de les instal•lacions esportives, en nous dipòsits pluvials, o abordar la solució definitiva per a Sanxo Llop".

Pujar