elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia consolida el projecte de qualitat SICTED i presenta la nova marca turística ‘Gandia a la mar’

Gandia consolida el projecte de qualitat SICTED i presenta la nova marca turística ‘Gandia a la mar’
  • 'Gandia a la mar' donarà difusió a l'àmplia programació d'activitats que s'organitzen durant tot l'any per dinamitzar el turisme

MÉS FOTOS
Gandia consolida el projecte de qualitat SICTED i presenta la nova marca turística ‘Gandia a la mar’ - (foto 2)
Gandia consolida el projecte de qualitat SICTED i presenta la nova marca turística ‘Gandia a la mar’ - (foto 3)
Gandia consolida el projecte de qualitat SICTED i presenta la nova marca turística ‘Gandia a la mar’ - (foto 4)

L'Hotel RH Bayren & Spa va acollir ahir l'acte de presentació de la nova marca turística "Gandia a la mar" sobre les activitats que, des del Consistori gandià, s'organitzen per dinamitzar la platja. A més, també es va aprofitar la trobada per a fer arribar a totes les empreses i institucions de Gandia i la comarca els reconeixements SICTED de qualitat que va atorgar Turisme Comunitat Valenciana.

L'acte, al qual van assistir representants del sector turístic, col·lectius, entitats i institucions de tota la comarca , va comptar amb les intervencions de l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i la regidora delegada de Turisme, Balbina Sendra.

En total, es va reconéixer la feina feta aquest any amb un total de 91 distincions SICTED de les quals 74 corresponen a empreses i institucions de Gandia i la comarca que renoven el seu compromís amb aquest segell de qualitat, mentre que 17 se sumen, per primera vegada, a la gran família SICTED. A més, en l'àmbit de serveis i organismes que ja estan treballant per aconseguir el segell SICTED, s'han produït un total de 24 noves adhesions.

Cal recordar, a més, que aquest és un projecte que va nàixer el 2014, liderat per Gandia i que, amb el temps, ha sumat sinergies amb 21 municipis més de la Safor. Totes aquestes localitats s'han adherit els darrers anys a l'aposta col·lectiva per oferir uns serveis de qualitat, que permeten als visitants gaudir d'experiències i serveis basats en paràmetres de qualitat i excel·lència.

L’alcalde, en la seua intervenció, ha incidit que Gandia és la segona ciutat de la Comunitat Valenciana amb més reconeixements SICTED i que aquest mateix any, a FITUR, Gandia va ser reconeguda amb el segon premi de tota Espanya a la qualitat i a la perseverança en el treball d'aquests segells de qualitat a la destinació.

Prieto ha atribuït aquest èxit a l'hora d'implantar el SICTED a la nostra ciutat "a la implicació de tots els agents vinculats al sector turístic i a la perseverança tots aquests anys perquè se sumen establiments i s'hi anaren incorporant institucions, organismes públics i moltes empreses privades". "Tenim la fortalesa del sector turístic, la del sector empresarial, l'aliança publicoprivada que és imprescindible. Sé que hi ha moltes coses per fer, però hem establert les bases perquè comence una bona temporada de bones notícies i de bons resultats per a la nostra ciutat".

Nova marca ‘Gandia a la mar’

La trobada amb el sector també ha servit per a presentar la nova imatge que des del departament de Turisme s'ha impulsat com a paraigües de tot allò que es programa i tot allò que ofereix Gandia als seus veïns i visitants: "Gandia al mar".

Sobre aquesta nova marca, Balbina Sendra ha explicat que "Gandia al mar" és una marca amb vocació de permanència que no només en donarà difusió a les activitats programades durant l'estiu, sinó que ho faria durant tot l'any.
"No només engloba activitats consolidades com 'Esports a la mar', 'Cinema a la mar' o 'Art a la mar' que sempre han funcionat i que han servit des de la seua implantació com a generadors d'activitat, sinó que serà paraigua de les nostres tradicions que també portarem a primera línia de mar perquè els visitants coneguen el que som i el que tenim per oferir durant la celebració de la Fira i Festes, les Falles o la Setmana Santa", ha explicat Sendra qui ha afegit que també hi haurà 'Jocs a la mar' per als més menuts i que el global d'activitats es desenvoluparà al llarg de tota la platja per tal de dinamitzar els tres quilòmetres de primera línia.
"El millor producte turístic que tenim és com som, la nostra essència, i per això necessitem la complicitat del sector i de la societat civil", va finalitzar la responsable de turisme.

Per concloure l'acte, José Manuel Prieto ha recordat que el passat va ser una gran temporada turística i expressat el seu convenciment que aquest any "serà millor encara. Fem molt millor allò que ja sabem fer molt bé i crec que amb aquests ingredients l'èxit estarà assegurat".

L'alcalde ha destacat el paper de l'administració com a acompanyant del sector. "Hem de fer les coses fàcils, entendre la col·laboració publicoprivada i traslladar-la amb ambició de ciutat a un projecte compartit que anhele els millors dies i que els escriga, com us deia abans, de manera compartida".

Pujar