3 de juny de 2020 3/6/20

Gandia compta amb set nous desfibril·ladors situats en els centres socials

Gandia compta amb set nous desfibril·ladors situats en els centres socials - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Gandia compta amb set nous desfibril·ladors situats en els centres socials - (foto 2)

  La regidora delegada de Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha comparegut davant els mitjans de comunicació acompanyada pel representant del projecte Yo te salvo, Alfons Simó Guillem, per a informar de la implantació a la nostra ciutat de set nous desfibril·ladors, dispositius que permeten l'aplicació de descàrregues elèctriques per a aconseguir el restabliment del ritme cardíac normal en situacions d'emergència.

  Concretament aniran situats en els centres socials de plaça El·líptica, Corea, Raval, Grau, Beniopa, Santa Anna i a la biblioteca central. En total, Gandia compta amb 27 desfibril·ladors repartits per edificis públics.

  Segons les paraules de la regidora, “a Espanya cada any es produeixen més  de 24.000 parades cardíaques; la majoria dels casos es produeixen fora d'un hospital i el temps que tarda l'ambulància és arribar és crucial per a salvar la vida”. La taxa de supervivència està al voltant del 5%. Segons les últimes estadístiques publicades, un 44,8% de la població desconeix en què consisteix una parada cardíaca; un 71,4% reconeix que no sabria com actuar davant una situació de parada súbita. Segons ha afirmat la regidora, “la parada cardíaca és un problema de salut pública de primera magnitud que requereix la intervenció de les administracions”. Durant aquesta última legislatura, Gandia ha anat incrementant la implantació de desfibril·ladors en centres públics fins a arribar a 27 unitats. La seua ubicació podrà ser consultada en la pàgina web municipal.

  Tots els aparells tenen un manteniment i una revisió anual perquè estiguen operatius en qualsevol situació d'emergència.

  Alfons Simó, ha agraït a l'Ajuntament la seua implicació i ha recordat que el seu compromís passa per realitzar campanyes de conscienciació perquè la major part de la població sàpia el maneig d'aquests dispositius i poder salvar vides.

  Finalment, la regidora ha recordat que, encara que el maneig no és complicat perque només cal seguir les instruccions de la gravació, en tots els llocs on estiguen situats els desfibril·ladors s'oferirà formació al personal que allí presta els seus serveis. També hi haurà cursos per a persones amb diversitat funcional. Es preveu que els establiments hostalers també compten amb aquests dispositius en breu.

  Pujar