21 de gener de 2021 21/1/21

Gandia col·laborarà amb l'Agència Valenciana del Turisme per a evitar l'intrusisme en el sector del lloguer d'apartaments

Gandia col·laborarà amb l'Agència Valenciana del Turisme per a evitar l'intrusisme en el sector del lloguer d'apartaments - (foto 1)

  El corportaveu del govern, Jose Manuel Prieto, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per informar dels principals acords a què s'ha arribat aquest matí durant la Junta de Govern.

  El primer d'ells ha estat l'aprovació del conveni amb l'entitat "Palau Ducal dels Borja, Fundació de la Comunitat Valenciana" per a l'ajuda al funcionament d'aquesta durant l'any 2017.

  D'aquesta manera, s'ha aprovat un ajut de 40.000 € amb càrrec als pressupostos de l'ajuntament i s'ha realitzat l'oportuna retenció de crèdit.

  "El Palau Ducal dels Borja, manté, organitza i gestiona una molt variada programació d'activitats que permet un ús social d'aquest edifici, declarat Bé d'Interés Cultural. És un element cultural de primer ordre tant per als ciutadans de Gandia com de tota la Comunitat Valenciana, i oferix totes les seues activitats als nostres visitants i turistes" va declarar Prieto qui va destacar que "Tots aquests aspectes resulten d'interés per a ambdues parts, i d'interés públic, social, cultural i econòmic per a la nostra ciutat. El Palau Ducal ja forma part consolidada de la vida de Gandia i és una peça fonamental del concepte de turisme urbà que l'actual govern està desenvolupant i forma part del pla integral que aconseguirà que el nostre municipi siga concebut pels nostres turistes i visitants com un tot que aporta desenes d'iniciatives a l'oci més enllà del sol i platja que atresorem. Seguirem treballant per fer valdre un dels emblemes de la nostra ciutat i aquest acord és bona prova d'això".

  En un altre ordre de coses, també s'han aprovat les Bases per a la col·laboració conjunta entre la Secretaria Autonòmica de l'Agència Valenciana del Turisme i l'Ajuntament de Gandia per tal de combatre l'intrusisme en el sector turístic.

  Tal com indica la llei 3/98, de 21 de maig, de Turisme, de la Generalitat, de la Comunitat Valenciana, és obligació de les diverses administracions, vetllar per la qualitat de l'oferta del producte turístic valencià emparant els recursos turístics, els interessos dels empresaris, professionals i treballadors del sector, així com els drets dels usuaris d'aquests serveis turístics.

  La normativa autonòmica reguladora de la disciplina turística permet demanar la col·laboració de qualsevol cos de seguretat de l'Estat, Policia Autonòmica o Policia Local, en suport de la seua actuació, en qualsevol moment.

  Per això, l'Ajuntament de Gandia, conscient del dany econòmic que causa l'intrusisme en el sector de lloguer d'apartaments i els problemes que genera la manca de control d'aquest tipus d'habitatges, realitzarà les tasques de suport a la inspecció turística, dins el marc de les competències municipals d'acord amb la legislació vigent.

  D'aquesta manera, des de l'1 d'agost al 15 de desembre, agents de la Policia Local acompanyats dels inspectors de Turisme, realitzaran 2 eixides setmanals per controlar els apartaments turístics i emetran un informe mensual amb els resultats de les visites.

  Es vigilarà que el propietari i / o gestor responsable de l'habitatge de vacances tinga la corresponent inscripció en el registre d'empreses, establiments i professions turístiques, així com les característiques de l'habitatge, els serveis que oferix, a més del tipus de contracte o les característiques econòmiques que requerix (forma de pagament, quantitats, fiança, etc.).

  En el cas d'infraccions, serà el servei territorial de la província de València qui iniciarà actuacions de comunicació i requeriments per a la legalització dels habitatges turístics detectades i elaboració de les estadístiques que corresponguen.

  "Amb aquesta mesura, des del consistori continuem col·laborant amb altres administracions en el camí que ens hem marcat que no és altre que aconseguir que la nostra ciutat siga un referent en qualitat turística en tots els àmbits. Un camí que compartim amb la secretaria autonòmica de Turisme" va finalitzar Jose Manuel Prieto.

  Pujar