elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia cedeix a la Generalitat vivendes municipals per a crear pisos tutelats per a dones maltractades

Gandia cedeix a la Generalitat vivendes municipals per a crear pisos tutelats per a dones maltractades - (foto 1)

  L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, la vicealcadessa de Gandia i responsable d’Igualtat, Lorena Milvaques i la directora general de l’Institut de la Dona, Maria Such, han visitat aquest matí els dos pisos de propietat municipal que l’Ajuntament vol cedir a la Generalitat per convertir-los en pisos tutelats per a dones víctimes de la violència masclista. El projecte, pioner al territori valencià, està treballant-se des de fa temps per part de l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, conjuntament amb l’Institut de la Dona.

  Cal recordar també, que a la X Cursa de la Dona celebrada recentment a la nostra ciutat, l’organització, el Club d’Atletisme Safor-Delikia va decidir destinar l’euro solidari de cada inscripció, de les més de 8.000 participants, a l’esmentat projecte.

  “Hem visitat “in situ”, juntament l’equip tècnic de l’Institut de la Dona, els espais que pensàvem que eren els més idonis. Som la primera ciutat valenciana que cedirà dos vivendes municipals per a crear els habitatges tutelats que dependran per gestió directa de la Generalitat. Per tant, és una doble alegria saber que a la ciutat tindrem pisos tutelats i que hi ha una implicació tan directa de la directora general i l’administració autonòmica per fer-ho realitat”.

  Precisament, Such ha avançat que han comprovat amb satisfacció com els habitatges compleixen els requisits tècnics. “Era una proposta de l’Ajuntament de Gandia, la primera ciutat que ho ha, i que hem acollit amb satisfacció. Vull agrair la ciutadania que ha fet possible el projecte i a les persones que es van comprometre mitjançant la Cursa de la Dona”.

  El treball continua ara els pròxims mesos amb la redacció dels informes i el projecte tècnic que faran possible els primers habitatges tutelats per a dones maltractades de Gandia.    

  Pujar