elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia aprofita Fitur 2022 per a promocionar les fortaleses turístiques de la ciutat

Gandia aprofita Fitur 2022 per a promocionar les fortaleses turístiques de la ciutat
  • La Fira Internacional de Turisme, celebrada la setmana passada a Madrid, és un lloc on negociar, generar oportunitats i fer promoció. Essencial per generar atractiu turístic cap a la nostra ciutat

  • Vicent Mascarell, regidor de Turisme: “Hem aprofitat per a vendre les nostre fortaleses: un destí madur de sol i platja, però capaç d’adaptar-se als nous reptes. Amb el de la sostenibilitat ha quedat més que evident”

Vicent Mascarell, regidor de Turisme, ha fet aquest matí balanç de la participació de Gandia a la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur 2022, un lloc que, assegura, ha servit per a negociar, generar oportunitats i fer promoció. En definitiva, essencial per generar atractiu turístic cap a Gandia.

“Hem aprofitat per a vendre-hi les nostre fortaleses: un destí madur de sol i platja, però capaç d’adaptar-se als nous reptes. Amb el de la sostenibilitat ha quedat més que evident”, ha explicat Mascarell.

La delegació gandiana hi va presentar les principals propostes. “I el que vam presentar a Madrid no va ser fum (com diu el PP) s’hi va donar a conèixer el Gandia Arena, perquè a desembre es va adjudicar la redacció del projecte, i l’inici d’obres del Pla de Sostenibilitat, perquè la setmana passada es va firmar l’acte de replanteig”. Mascarell ha recordat que el floriment del turisme al darrer segle s’ha adaptat als nous temps. “Aquesta adaptació passa per la renovació, la sostenibilitat i la qualitat”.

L’àmbit privat de Gandia també ha brillat a Fitur i, fruit d’això, dos empreses de la ciutat han sigut guardonades. La primera d’elles ha sigut Inside, una empresa d’innovació que gestiona més de 350 oficines d’informació de tota Espanya, amb el premi FiturTech 2022 a la categoria de Governança. La cadena hotelera RH ha rebut el premi Q de Qualitat Turística Espanyola i el segon premi de servei turístic SICTED, que dona el Ministeri.

Al llarg d’aquests dies ha hagut una agenda privada on s’ha intentat mantindre reunions amb els principals touroperadors i agències online de la nostra ciutat. Han sigut contactes que s’han realitzat per a tindre més presència en un mercat cada vegada més potent, com és l’online. Fruit d’això, s’ha acordat que l’última setmana del mes de març es celebrarà a Gandia el Congrés anual de Team Group, un grup compost per més de 600 agències de viatges de tota Espanya.

Al llarg de les properes setmanes es presentarà una oferta d’activitats per a la temporada turística “El passat any ferem més de 350 activitats, mai s’havien concentrat tantes en tan poc de temps. Aquest any anem a superar la xifra”, ha conclòs Mascarell.

PP: "Un FITUR decebedor"

No comparteix la mateixa visió el Partit Popular de Gandia que ha qualificat la participació de Gandia en la fira més important del turisme internacional com "un FITUR decebedor".

Des del prisma dels populars, el principal és reiterar l'agraïment i el reconeixement públic al sector turístic i empresarial que lluita de veritat pels interessos de Gandia. Un any més, la seua labor en FITUR ha sigut digna de ressaltar pel seu suport i ajuda al fet que la ciutat cresca.

En aquesta mateixa línia, la nostra postura durant els dies de la fira ha sigut inamovible, hem fet costat a la ciutat de Gandia amb la figura de Víctor Soler. Però, analitzant FITUR amb el pas dels dies, expressem aquesta valoració clara i directa per a buscar una Gandia millorada des de la realitat de projectes favorables i no el fum en el qual es queden els presentats pel govern actual.

Aquests sectors, lamentablement, no han rebut la força ni el suport del govern de Gandia, que s'ha mostrat inactiu i poc creïble.

En el moment en el qual més cal demostrar i mostrar la vàlua i els punts turístics més forts de la nostra ciutat, el govern de Gandia ha passat sense pena ni glòria per FITUR.

És, sens dubte, una oportunitat perduda per a la nostra ciutat i per al futur del nostre turisme, ja que tant l'alcalde com els regidors del govern no han presentat cap proposta nova ni que atraga ni inversions ni turistes.

Pujar