elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia ajudarà a mig miler d'autònoms i microempreses més amb 1,2 milions de la segona tanda del Pla Resistir

Gandia ajudarà a mig miler d'autònoms i microempreses més amb 1,2 milions de la segona tanda del Pla Resistir
  • L'Ajuntament amplia els sectors i incorpora a les Falles, festes i cerimònies afectades per la pandèmia

MÉS FOTOS
Gandia ajudarà a mig miler d'autònoms i microempreses més amb 1,2 milions de la segona tanda del Pla Resistir - (foto 2)

L'Ajuntament de Gandia ha posat en marxa aquest mateix matí la segona tanda d'ajudes corresponents al Pla Resistir.

Una vegada finalitzada la primera fase i havent ingressat el consistori un total de 1,4 milions d'euros a 634 autònoms i microempreses, es va detectar que el sobrant econòmic ascendia a 1,2 milions d'euros més.

Aquesta quantitat és la que ara es posa a la disposició de més autònoms i microempreses que no van poder ser ajudades en la primera fase per la diferència en els epígrafs o per no estar dins dels sectors ressenyats.

En aquest cas, aquesta segona fase de les ajudes s'inicia perquè “ningú a Gandia es quede sense ajudes si la pandèmia i les restriccions han afectat els seus negocis”.

Per a això s'han ampliat els epígrafs i els sectors que poden accedir a aquest suport econòmic. La gran novetat és que el consistori gandià incorpora a les Falles i a tots els negocis relacionats amb aquesta festa concreta, a més de l'àmbit festiu i el de les cerimònies.

En la primera tanda l'Ajuntament anava rebent, analitzant i aprovant les sol·licituds d'ajudes pràcticament diàriament, mentre que en aquest cas que s'inicia hui el procediment marca que fins al pròxim 26 d'abril es rebran les peticions d'ajudes i arribat al final del termini, es repartiran els 1,2 milions d'euros entre tots els sol·licitants.

S'estima que demanen aquestes segones ajudes un total de 530 autònoms i microempreses més, encara que si aquesta xifra augmentara la repartició a cadascun descendiria.

Si no se superen els 530 sol·licitants, la quantia que cadascun rebria seria de 2.000 euros i 200 euros més per cada treballador que es mantinga en el negoci.

El requisit indispensable és, com en la primera tanda, justificar degudament que el negoci ha tingut una despesa mínima de 2.000 euros.

A més, han de documentar que la situació de la pandèmia i les restriccions derivades d'aquesta han afectat de manera directa als seus negocis i ha provocat la disminució considerable dels seus beneficis.

Des de l'administració gandiana treballen nou persones dedicades a rebre, gestionar i tramitar les peticions d'ajudes d'aquest Pla Resistir 2.

El consistori recorda que, una vegada rebuda l'ajuda, l'autònom o microempresa ha de justificar de manera correcta el que se li sol·licita des de l'administració per a comprovar que realment sí que necessita el manteniment econòmic per les dificultats derivades del Coronavirus.

En definitiva, amb el més de mig miler d'autònoms i microempreses que sol·licitaran aquesta segona fase d'ajudes, l'Ajuntament de Gandia haurà impulsat econòmicament a aproximadament 1.200 negocis en total.

Pujar