elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia acull la jornada 'eHealth Future' i es postula com a ciutat de referència en innovació i salut

Gandia acull la jornada 'eHealth Future' i es postula com a ciutat de referència en innovació i salut
  • L’acte ha estat presidit per la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i l’alcalde de Gandia

MÉS FOTOS
Gandia acull la jornada 'eHealth Future' i es postula com a ciutat de referència en innovació i salut - (foto 2)
Gandia acull la jornada 'eHealth Future' i es postula com a ciutat de referència en innovació i salut - (foto 3)
Gandia acull la jornada 'eHealth Future' i es postula com a ciutat de referència en innovació i salut - (foto 4)
Gandia acull la jornada 'eHealth Future' i es postula com a ciutat de referència en innovació i salut - (foto 5)

El saló de Corones del Palau Ducal dels Borja de Gandia ha acollit aquest matí la jornada 'eHealth Future' on participen els principals experts en l'àmbit de la salut per identificar projectes Next Generation. L’acte ha estat presidit per la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual i l’alcalde de Gandia, Jose Manuel Prieto.

Així, es tracta d’un “esdeveniment únic que pretén mirar al futur en la Sanitat. Es marca una important meta; oferir una gran oportunitat per a la Sanitat en la que tant allò públic, com la indústria, han d’unir-se en un moment històric com la recuperació europea. Amb dos grans desafiaments; combatre la pandèmia i afrontar el repte climàtic. Tots dos no poden entendre’s sense la innovació, l’aposta decidida per allò digital de manera efectiva i basada en  la transferència  dels avanços de la investigació a la realitat de les empreses i les persones”, ha destacat Pascual.

La consellera també ha assegurat que la jornada “pretén ser un espai de trobada amb una doble missió;  oferir un part reflexiva per a compartir les experiències recents en una situació inèdita com la pandèmia, que permet una segona part més propositiva en la qual puguem ajudar a definir els reptes i les oportunitats de l’arribada dels fons europeus com a impuls per al sector públic i la iniciativa privada i proposar millores per a optimitzar els sistemes sanitaris i avançar escenaris”. 

Per la seua banda, l’alcalde ha explicat que un dels principals objectius de Gandia de cara al futur immediat serà aconseguir la implantació d'empreses de l'àmbit sociosanitari i posicionar Gandia com una ciutat de referència en innovació i salut, creant ocupació de qualitat i especialitzat: “No hem d'oblidar que la sanitat és una de les conquestes més importants de la nostra societat. I, des de l'administració local, malgrat no tindre competències pròpies, hem d'impulsar iniciatives que potencien el nostre teixit sociosanitari. Una activitat, la sanitària, que s'albira com una de les que major creixement tindrà en els pròxims anys a causa de la pandèmia, amb el que suposa per a la reactivació econòmica, la investigació o la digitalització. Per això, el projecte Districte Digital és molt necessari per a la recuperació. Però per a créixer i progressar, les ciutats han de tindre estratègia. I, a Gandia tenim estratègia, amb decisions com les que van prendre els Borja fa mig segle”.

L'alcalde ha recordat que Pascual va participar fa poc més d'un mes amb l'exalcaldessa de Gandia i avui ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, en la presentació del projecte Districte Digital, molt relacionat amb aquesta jornada que parla de salut, de fons europeus i de saber innovar. Tal com ha explicat Prieto, el Districte Digital pretén situar a Gandia al mapa de la recerca i la innovació. "La nostra proposta estratègica per a aquest projecte passaria, d'una banda, perquè la Generalitat Valenciana, mitjançant fons europeus, fes una convocatòria internacional en matèria sociosanitària dirigida a empreses que necessitaren desenvolupar un projecte concret de recerca. I, d'altra banda, tenir ofertes d'empreses de base tecnològica que podrien desenvolupar aquest projecte en un sector que, tal com ha demostrat la pandèmia, experimentarà en els pròxims anys gran creixement, generant economia i ocupació de qualitat".

"A Gandia volem exercir la nostra capitalitat en temes de salut amb projectes com el nou Espai Sanitari de Roís de Corella. Un espai sociosanitari centrat en la salut pública, la salut mental i l'atenció primària. Tres eixos primordials per superar aquesta crisi sanitària que cobren ara tot el seu sentit. Tampoc podem oblidar Sanxo Llop, on ja estem portant la connexió elèctrica perquè en un futur es puguen instal·lar empreses d'aquest sector, amb un pol d'innovació, d'atracció i d'activitat al voltant de l'hospital Francesc de Borja".

Així doncs, l’objectiu de la jornada passa perquè tots els actors de l'ecosistema sociosanitari coneguen de primera mà on hi ha les oportunitats que ofereix Europa per digitalitzar el sector de la salut amb fons Next Generation. Fons que obrin una finestra d'oportunitats en forma d'arribada d'inversions per a la modernització dels sectors productius (com el de la salut) i l'impuls de les polítiques econòmiques en determinats apartats, especialment en sostenibilitat i resiliència del nostre teixit econòmic.

La primera autoritat municipal ha recordat també que Gandia ja té en marxa l'Oficina de Projectes Europeus que compta amb un ampli equip tècnic transversal per a coordinar la redacció de projectes. “D'aquesta manera, en el moment que arriben aquests fons, serem capaços d'executar-los com toca i de manera ràpida. Amb els Next Generation, a Gandia esperem aquesta ajuda com a aigua de maig per a la recuperació, ja que el múscul financer del nostre ajuntament no és suficient en aquests moments. Per això, els fons europeus ens obrin una finestra en forma d'inversions per a la modernització dels nostres sectors productius, així com l'impuls de polítiques econòmiques en determinats apartats, especialment en sostenibilitat, resiliència i, com no, salut”.

“Aquest és el major desafiament de la nostra generació. Però, nosaltres –i vosaltres¬ ho tenim clar: hem triat el camí de la recuperació, traçant el rumb per a reactivar les nostres ciutats i les nostres empreses per a captar fons europeus. No desaprofitem aquesta gran oportunitat. No perdem el tren”, ha conclòs Prieto.

A més dels experts, l’acte ha comptat amb la presència del director general de Coordinació de l’Acció del Govern de la Generalitat Valenciana, Juan Ángel Poyatos, el director general de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana, Antonio Rodes, el  cofundador i CEO d’Innsomnia, Francisco Estevan, el presidente de FAES, Juan Pablo Tur, del Cercle d’Economía de la Safor, Ramón Soler, el gerent de l’Hospital Francesc de Borja, Joaquín Miñana, el vicealcalde, Josep Alandete, la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil i representants dels grups polítics municipals.

Pujar