elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

"Fins que el COR no dispose d’instal·lacions pròpies i s’estabilitze el nombre d’unitats fiscals, la taxa serà canviant"

"Fins que el COR no dispose d’instal·lacions pròpies i s’estabilitze el nombre d’unitats fiscals, la taxa serà canviant" - (foto 1)

  "S'estima que la taxa del COR augmentarà en aquest 2018, depenent del municipi. No obstant això, no es pot saber amb exactitud, ja que entre 11.500 i 13.000 rebuts seran bonificats enguany amb fins a 15 €". Segons ha explicat aquest matí el regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Miguel Ángel Picornell, en resposta al PP, la taxa puja per l'absència d'instal·lacions pròpies que ens fa dependre d'altres consorcis que ens imposen el preu.

  La Generalitat ha distribuït els fluxos de residus i ens fa anar a plantes més eficients, però també més cares. A canvi, tenim una estabilitat assegurada al període transitori i el compromís de que cada mes evitem portar a abocadors 3.000 tones de residus.

  "Tot i això, hem passat en dos anys de gestionar 2 ecoparcs fixos a tindre'n 19, junt amb 11 ecomòbils. Eixa xarxa és una obligació que ens imposa la legislació autonòmica, estatal i europea, que implica uns costos de 4'5 milions a l'any, però que ens permet arribar als 93 municipis del COR i complir amb les obligacions competencials del consorci".

  La taxa en 2017 va baixar per l'acualització del padró de la Diputació de València, que va incrementar les unitats fiscals, però moltes d'elles eren errònies i la xifra disminueix en aquest 2018 en uns quants milers, el que suposarà que els costos s'hagen de repartir entre menys unitats fiscals. Si en som menys, toquem més a repartir.

  La taxa va ser aprovada per la immensa majoria dels 93 ajuntaments del consorci en Assemblea General, amb el 98% dels vots a favor.

  Per tant, fins que el COR no dispose d'instal·lacions pròpies i s'estabilitze el nombre d'unitats fiscals, la taxa serà canviant. No es pot fer una altra cosa. L'equació és ben senzilla: la taxa és igual al cost del servei dividit per les unitats fiscals.

  "I això el PP ho sap. Si ho feren per ignorància no ens preocuparia, però ho fan sabedors de quina és la realitat i posen en pràctica el fenòmen de la realitat inventada tan de moda. Per cert, la macro-planta de Llanera no la va tancar l'anterior govern, sinó que ha passat a la història en aquesta legislatura. Guillermo Barber és un mestre, no superaria la prova del polígraf en la màquina de la veritat", ha conclòs.

  Pujar