10 d’abril de 2021 10/4/21

Extensa programació d’activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat

Extensa programació d’activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Extensa programació d’activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat - (foto 2)
  Extensa programació d’activitats amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat - (foto 3)

  La regidora de Seguretat Ciutadana, Trànsit i Mobilitat Sostenible, Àngels Pérez i el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ròdenas, han presentat aquest matí un ambiciós i extens programa per commemorar la Setmana Europea de la Mobilitat, que a Gandia es celebrarà del 19 al 25 de setembre. El govern local vol que es convertisca en un esdeveniment de primer ordre, a l’alçada de la Fira i Festes o Les Falles.

  Cal recordar, que des de l’any 2000 la ciutat de Gandia participa en la campanya europea de la Setmana de Mobilitat, i sempre s’emprenen una sèrie d’activitats i mesures per a conscienciar la ciutadania de les conseqüències negatives de l’ús irracional del cotxe a la ciutat, i la utilització d’alternatives de transport i mobilitat més sostenibles i saludables, com ara el transport públic col·lectiu, l’ús de la bicicleta (tant particular com de la xarxa municipal) o el desplaçament a peu. “Els objectius del govern local són millorar la mobilitat a peu i en bicicleta per la ciutat, fomentar la utilització del transport urbà, incorporar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport en la ciutat i aplicar estratègies que impedisquen la utilització del cotxe, sobretot pel centre de la ciutat”, ha destacat Pérez.

  Camí escolar segur amb bici

  Així, de dilluns a divendres s’establirà un Camí escolar segur amb bici, des de les 07.30 fins les 09.00 hores. Aquest comptarà amb el suport d’agents de la policia local i per voluntaris de protecció civil i tindrà el seu recorregut en els dos sentits de circulació del Passeig de les germanies, tenint en compte que els vials de trànsit són compartits amb les bicicletes.

  Camins escolars segurs

  També s’establiran dos camins escolars segurs, per anar a peu, quedat tancats al trànsit de dilluns a divendres: El carrer Sant Francesc de Borja, des de les 07.30 i fins les 09.30 hores; La Plaça María Enríquez, c/ Carmelites, c/ Jesuïtes i c/ Duc Alfons el Vell, des de les 07.30 hores i fins les 09.30 hores. I des de les 12.30 hores i fins les 14.30 hores. (entrada i eixida de les escoles d’eixos carrers)

  La Ciutat sense cotxe

  A més a més, el dia 22 es celebra “ La Ciutat Sense Cotxe “, iniciativa que pretén trobar noves solucions als problemes associats a l’augment del trànsit de vehicles a les ciutats, i que portarà aparellada com a mesura estructural de conscienciació, la no utilització del vehicles, prenent alternatives sostenibles per la mobilitat dintre de la ciutat en trajectes curts. Per això es tallarà el trànsit de vehicles al centre històric de la ciutat, des de les 07.30 hores fins les 21.00 hores del dia 22 de setembre. La càrrega i descàrrega de mercaderies es portarà a terme als espais habilitats a tot el voltant del centre històric.

  El 20 de setembre es farà una passejada inaugural del carril bici remodelat del passeig de la Rosa dels Vents. Hi haurà llimonada ecològica per als assistents. Es començarà des del carrer Alcoi, a les 19 hores.
  Durant el matí del dia 21 (de 08.00 a 13.00 hores ) es podrà gaudir de la gratuïtat del transport públic (Línia 3 de l’Urbanet). Servirà també com a jornada de portes obertes per conèixer l’Urbanet. Durant la vesprada, a les 19.30 hores, a la Casa de la Marquesa, es projectarà el documental “Sobre ruedas, el sueño del autómovil”. De dilluns a dijous (de 9 a 12 h) es projectarà també dirigit a alumnes de 3er i 4t d’ESO, acompanyat d’un taller sobre reparació de bicicletes.

  El 22 de setembre, a les 19.30 hores, a la Casa de la Marquesa, es presentarà la nova edició de “España en bici”, a càrrec del seu autor Paco Tortosa.
  El dia 24, a la plaça del Prado, de 10.30 a 12.30 hores, es podrà participar en un Circuït amb bicis per als xiquets i xiquetes d’educació infantil i primària, el qual va tindre molt d’èxit l’any passat.
  El 25 s’organitzarà una Bicicletada popular, per l’Associació de Veïns de la Plaça El·líptica. A les 9 hores, a la plaça. A les 11 hores, s’inaugurarà l’Espai Bici, amb demostració de Trial Bike, tallers de bicicletes, concert de música...

  S’ha fet una comunicació als centres educatius per a demanar la seua implicació en les activitats programades i la sensibilització sobre la mobilitat sostenible. També s’ha informat al departament de comerç i als veïns dels 2 carrers on es fa el tancament per a que siguen sabedors dels moments on el trànsit estarà tallat.

  “Es recomana durant tota la setmana, i fent-nos eco de la campanya, la utilització racional dels vehicles en els trajectes per dintre de la ciutat, prenent com mesura alternativa la utilització de mitjans de transport sostenibles, més amables amb el medi ambient i l’entorn urbà, i més saludables per a les persones. La ciutadania ha de tindre paciència i saber que estem educant les noves generacions. Estem orgullosos d’haver programat una extensa programació, una aposta ferma i important i esperem que la gent reaccione i s’anime a participar i fem una passa més cap a una ciutat amable i saludable”, ha conclòs Ròdenas.

  Pujar