24 d’octubre de 2019 24/10/19

Escena Gandia ha generat un impacte econòmic de més d'1.000.000 d'euros

Escena Gandia ha generat un impacte econòmic de més d'1.000.000 d'euros - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Escena Gandia ha generat un impacte econòmic de més d'1.000.000 d'euros - (foto 2)
  Escena Gandia ha generat un impacte econòmic de més d'1.000.000 d'euros - (foto 3)

  L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el director de l'empresa ProduceMe, Pepe Morant, han presentat aquest matí el balanç del festival Escena Gandia que s'ha dut a terme entre el 20 de juliol i el 5 d'agost d'aquest estiu.

  Una vegada finalitzat el Festival i analitzats els seus resultats, l'alcaldessa ha afirmat que "Escena Gandia ha sigut acollida amb moltíssim d'èxit pel públic i s'ha convertit en l'aliat perfecte de la ciutat de Gandia en estiu". La segona edició ha comptat amb "més dies d'espectacle que en la primera edició que va ser la de l'estiu passat, el doble d'artistes i de propostes musical, la inversió per part de l'empresa també ha estat major, 400.000 euros més que l'any passat amb un total d'1.200.000 euros invertits. És a dir, el projecte Escena Gandia ha crescut en la nostra ciutat i ha fet que la nostra ciutat també cresquera".

  Escena Gandia "és una proposta privada que va nàixer en mans de la productora ProduceMe i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gandia i altres empreses com Trasmediterranea que ha participat enguany en el Festival", ha explicat Diana Morant. Així doncs, l'impacte econòmic calculat per l'empresa en la ciutat supera el milió d'euros de manera que "estem parlant d'una iniciativa privada que ha repartit economia i en polítiques col·laboratives entre allò públic i allò privat, la ciutat ha guanyat molt més dl que ha invertit", ha afegit.

  Respecte als assistents, s'ha passat de 16.700 en la primera edició a 23.000 d'enguany que desglossats per concerts quedarien de la següent manera: Pablo López (21 de juliol) 2.300; Raphael (22 de juliol) 1.900; Catajuego (27 de juliol) 2.000; Loquillo (28 de juliol) 2.300; Escena Gandia Pop (29 de juliol) 4.000; Juanes (2 d'agost) 1.500; Ozuna (3 d'agost) 3.000; Bunbury (4 d'agost) 2.800; i Daddy Yankee (5 d'agost) 3.000. Així doncs, l'alcaldessa ha destacat que "tothom s'ha sentit reflectit en aquest programa de manera que tots els que han volgut viure una nit màgica acompanyada de música, han tingut la seua oportunitat, fins i tot, s'ha tingut el dilema de molta quantitat de concerts i de molt bons concerts molt seguits".

  Pel que fa a la procedència dels assistents, "l'any passat hi van acudir un 54% de persones de la Comunitat Valenciana, un 41% de la resta del país i un 5% d'estrangers". Enguany un 30% han sigut persones de La Safor, un 40% de la resta de la Comunitat Valenciana, un 20% d'altres províncies espanyoles i destaca l'augment d'estrangers que ha passat del 5% al 10%.

  Finalment, Pepe Morant ha declarat que des del primer minut en què va acabar Escena Gandia ja han començat a treballar en la pròxima edició que tindrà "millores i, per descomptat, tindrà molt en compte la part internacional que aquest any d'entre tots els percentatges ha sigut el que més hem notat que la gent busca. És a dir, als artistes internacionals i concerts exclusius en un espai fantàstic com és el port de Gandia. I, a la fi, la màgia d'Escena Gandia és el lloc, és l'aparador, en el Port, amb l'olor de mar i la veritat és que no tindria sentit realitzar el Festival en un altre lloc", ha conclòs el director de ProduceMe.

  ocultar
  Escena Gandia ha generat un impacte econòmic de més d'1.000.000 d'euros
  Pujar