30 de setembre de 2020 30/9/20

Escena Erasmus obri hui les activitats de la 36a Universitat d’Estiu de Gandia

Escena Erasmus obri hui les activitats de la 36a Universitat d’Estiu de Gandia - (foto 1)
  • Aquest matí s’han presentat en roda de premsa les activitats obertes d’aquesta edició de la UEG

‘Drets arreu del món’ és el lema de l’edició 2019 de la Universitat d’Estiu de Gandia. La programació completa d’activitats obertes ha estat presentada aquest matí pel Director del Centre de Gandia de la UV, J.Emili Aura, el regidor de cultura, Nahuel Gonzàlez, i la regidora d’educació, Carmen Fuster.

Aquest dijous, 11 de juliol, començaran les activitats obertes al jardí de la Casa de la Marquesa amb teatre: Escena Erasmus presentarà la seua obra ‘Una cançó per a Europa’. Mentre, divendres està programada l’actuació de ‘Las libelu’. Ambdós espectacles són d’entrada lliure i serviran d’avantsala d’aquesta edició que arrancarà oficialment el dia 15.

El mateix dilluns, a les 18:30 hores, se celebrarà l’acte inaugural on participarà la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, així com altres autoritats acadèmiques i polítiques. La conferència inaugural serà impartida per Margarita Soler, presidenta del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, i porta per títol ‘Democràcia i drets en un món global’.

La programació d’activitats obertes a la ciutadania continuarà dimarts 16 amb una taula redona en la què es debatrà sobre l’educació pública i privada, mentre que dimecres 17 es parlarà sobre l’organització territorial a Espanya. En aquesta última taula redona, organitzada conjuntament amb la Càtedra Alfons Cucó, hi participaran la sociòloga Carolina Bescansa, el catedràtic de Dret Constitucional Javier Pérez Royo i el periodista Salva Enguix. Dijous, el president de Greenpeace Espanya, José David Sandoval, parlarà sobre els drets del planeta. Les activitats vespertines es tancaran divendres 19 amb una taula redona sobre periodisme i corrupció política. Taula, aquesta última, moderada per la directora de ‘Levante-EMV’, Lydia del Canto, i en la que participaran el periodista Francesc Arabí i el president de l’Agència Antifrau, Joan Llinares. Com sempre, totes les conferències seran a les 20 hores a la Casa de la Marquesa.

També dimarts continuaran les activitats nocturnes. Dimarts 16, es projectarà el documental ‘Gurumbé: canciones de tu memoria negra’, una projecció que estarà acompanyada d’un col·loqui amb el director de la cinta, Miguel Ángel Rosales.

Dimecres 17, arriba a la UEG el nou espectacle de Pep Gimeno ‘Botifarra’, acompanyat pel músic marroquí Ahmed Touzani, que presentaran el seu nou treball conjunt, ‘De banda a banda del Mediterrani’. Dijous 18, les nits al jardí reben l’espectacle ‘París Any 1940’. A més, divendres 19, el duet format per Júlia i Clara Andrés presentarà a Gandia el seu nou treball, ‘L’eix radical’. Totes les actuacions començaran a les 22:30 hores i seran gratuïtes.

En quant a la programació de cursos, aquestos s’iniciaran dilluns 15 de matí i ja compten amb una matrícula de més de 350 persones. A més, s’espera la participació de vora 100 professors. L’oferta de cursos, 11 en total, planteja l’anàlisi al voltant dels drets: els drets del planeta, dels xiquets, els drets lingüístics o els drets humans. A més, continua la iniciativa encetada l’any passat juntament amb el Vicerectorat d’Igualtat, es reedita ‘L’estiu de les dones’ amb cursos i tallers al voltant del feminisme. L’oferta es completa amb cursos de temàtica variada dedicats a Àfrica, el còmic o l’educació. Pel que respecta als tallers, aquesta edició presenta una oferta de set tallers amb temàtica molt variada. Així, hi ha tallers dedicats a l’alimentació, a la gestió d’emocions, els drets LGTBI o la nova Llei de Protecció de Dades. A més, se celebraran noves edicions d’altres tallers que en anteriors ocasions han resultat molt reeixits, com el taller dedicat a la crítica de pel·lícules i sèries de televisió i el dedicat al jazz.

La inscripció estarà oberta fins el mateix dilluns i es pot formalitzar a través de la web de l’edició: www.uegandia.es

Universitat de València

Universitat de ValènciaEntrar en el especial
Pujar