21 de setembre de 2020 21/9/20

La UPV engega una Universitat Sènior comarcal

La UPV engega una Universitat Sènior comarcal - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La UPV engega una Universitat Sènior comarcal - (foto 2)

  La Safor: Alqueries i Cases de Poble; Un passeig per la història de la música; Mirades sobre el renaixement des de la Gandia dels Borja; Literatura i cinema: dues propostes artístiques... són alguns de temes que s'abordaran en la proposta de la Universitat Sènior de la UPV a Gandia, que naix amb voluntat comarcal, gràcies a la col·laboració de la Mancomunitat de Municipis de la Safor. Tomás Ferrandis, president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, ha valorat molt positivament que la Universitat Sènior es dirigisca a tots els públics, qualsevol que siga el seu nivell de formació. 'Moltes persones majors dels pobles de la Safor tenen inquietuds culturals, però no disposen de molt temps o recursos econòmics. Amb aquesta Universitat Sènior, poden venir a les classes en la seu de la Mancomunitat, un parell d'hores els dimarts i dijous, durant 7 mesos i amb un preu de matrícula de 180 euros; amb aquesta matrícula, també tindran accés a totes les instal·lacions i serveis de la Universitat Politècnica de València'.

  La matrícula s'inicia el 7 de setembre i les sessions s'imparteixen del 24 d'octubre al 31 de maig, dimarts i dijous per la vesprada. Les classes són a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, avinguda República Argentina, 28, a Gandia. Més informació en www.gandia.upv.es.

  Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la UPV, des d'on s'ha impulsat el projecte, ha volgut agrair la implicació tant de la Mancomunitat com del professorat de la Universiat Sènior. Entre ells es troba Telmo Gadea Boix, músic i president de la Federació de Falles de Gandia; Jose Luis Marco, cap del Servei de Farmàcia del Departament de Salut de Gandia... també hi participa professorat de la UPV: Santiago La Parra, historiador especialista en la família Borja; Joan Aliaga, coordinador del Projecte Museogràfic de les Clarisses; Joan Baptista Tormo, especialista en urbanisme; Francisco Javier Moral, historiador i crític de cinema; Albert Martínez, expert en intel·ligència emocional; Rubén Picó, expert en acústica; Pau Pérez Ledo, sociòleg; Emilia Victoria Enríquez, lingüista...

  Presentació de la Universitat Sènior

  La presentació de la seu de la Universitat Sènior tindrà lloc dimarts 12 de setembre a les 19.00h en un acte social, en el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València i comptarà amb la intervenció de Vicente Todolí, especialista en art de renom internacional, natural de Palmera. Todolí és actualment director artístic de la fundació Pirelli Hangar Bicocca.

  La carrera de Vicente Todolí en les arts visuals té una trajectòria de més de 30 anys, i inclou càrrecs com a Cap de Conservació (1986-88) i director artístic de l'IVAM (Institut Valencià d'Art Modern, 1988-1996), abans d'unir-se al Museu d'Art Contemporani Serralves com a director fundador en 1996 fins a 2002. En 2002 va ser nomenat director de la Tate Modern, on va començar a temps complet al març de 2003 i va finalitzar al juny de 2010.

  Actualment assessora a diversos museus i fundacions, com la Fundació Botí a Santander, on ocupa el càrrec de president de la Comissió Assessora d'Arts Plàstiques. A més, treballa com a assessor únic en la fundació valenciana Per Amor a l'Art i en la col·lecció d'INELCOM a Madrid. En Pirelli Hangar Bicocca ha comisariat les següents exposicions: Dieter Roth & Bjorn Roth "islas", Cildo Meireles "Instalaciones" Paiva i Gusmão "Papagayo", Juan Muñoz "Double Blind & Around", Damián Ortega "Casino", Carsten Höller "Doubt", Kishio Suga "Situations" i Miroslaw Balka "Crossover/s". És Cavaller de les Arts i de les Lletres, va rebre l'Ordre de Santiago da Espada a Portugal en 2003, i va ser nomenat Doctor Honoris causa per la Universitat Politècnica de València el 2011.

  Universitat Politècnica de València

  Universitat Politècnica de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar