11 d’agost de 2020 11/8/20

El distanciament en l'arena plena de responsabilitat la platja de Gandia

La vista de la platja de Gandia dissabte passat des del dron de la Policia Local
La vista de la platja de Gandia dissabte passat des del dron de la Policia Local
  • La primera gran arribada de turistes de l'estiu ha deixat un 40% d'ocupació en la capital de la Safor

MÉS FOTOS
El distanciament en l'arena plena de responsabilitat la platja de Gandia - (foto 2)
El distanciament en l'arena plena de responsabilitat la platja de Gandia - (foto 3)
El distanciament en l'arena plena de responsabilitat la platja de Gandia - (foto 4)

La platja de Gandia estava sent, fins al moment, una zona exemplar quant a comportament en l'arena. El respecte de les normes de distanciament entre les persones era la tònica habitual. Aquesta situació de relativa calma provocava en la capital de la Safor una sensació d'incertesa sobre el que ocorreria quan arribaren de manera massiva els turistes d'altres comunitats autònomes i països, ja que les restriccions de moviment tant dins com fora de les nostres fronteres nacionals ja s'han vist alleujades respecte als moments més crítics de la pandèmia del Coronavirus.

Una vegada passat el primer cap de setmana d'aquesta nova normalitat en la qual es troba la societat i després d'augmentar en un 40% l'ocupació amb els visitants, la platja de Gandia ha mantingut intacta la seua condició de respecte cap a les normes de seguretat. La imatge que s'ha vist en aquesta zona costanera, una de les més cobejades del turisme nacional, ha sigut la les persones, turistes i ciutadans conjuntament, mantenint al voltant de dos metres de distància entre la seua zona i la de la gent del seu costat, a més de no provocar grans aglomeracions i no ocasionar cap problema rellevant. Les persones han indicat el seu perímetre de tovalloles i ombrel·les de diferents maneres, ja que hi ha algunes que han optat per assenyalar-lo amb un quadrat d'arena i unes altres l'han aconseguit mitjançant el nou “kit de distanciament” que ofereix l'Ajuntament de Gandia en el qual s'inclouen quatre piquetes i una corda perquè la zona d'ús quede visiblement delimitada i ningú ocupe l'espai. S'ha pogut observar també que tant els ciutadans habituals d'aquesta zona com els turistes que han arribat han complit la restricció de no romandre en la vora de la platja si no és per a entrar en l'aigua, eixir d'ella o passejar; ja que la norma indica que ha d'haver-hi deu metres d'espai alliberat entre la vora de la mar i la primera línia de tovalloles, ombrel·les i persones. Amb això s'aconsegueix que la vora de la platja quede lliure per al pas i es puga caminar mantenint també les distàncies de seguretat mínimes.

El regidor de Seguretat i Mobilitat, Nacho Arnau, ha manifestat “que s'ha de seguir aquesta línia de respecte valorant el molt que tenim a les nostres platges”. El regidor s'ha mostrat agraït “tant als ciutadans com als visitants pel seu comportament”, a més de fer un esment específic al consistori i als departaments de Turisme, Serveis Bàsics i Medi Ambient pel seu treball.

Per part seua, el regidor de Qualitat Urbana i Serveis Bàsics, Miguel Ángel Picornell, també ha volgut manifestar públicament el seu orgull per observar aquest cap de setmana que “la platja de Gandia compleix de manera molt clara les mesures de distanciament social en l'arena”.

A la felicitació s'ha unit la Policia Local de Gandia, qui mitjançant el seu dron de control ha obtingut unes imatges en les quals “es veu el comportament exemplar i la col·laboració de la ciutadania, fruit de la responsabilitat i la implicació de molts departaments”.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar