26 de gener de 2020 26/1/20

Diana Morant: “És el moment de posar l’accent en els valors dels valencians'

Diana Morant: “És el moment de posar l’accent en els valors dels valencians' - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Diana Morant: “És el moment de posar l’accent en els valors dels valencians' - (foto 2)
  Diana Morant: “És el moment de posar l’accent en els valors dels valencians' - (foto 3)
  Diana Morant: “És el moment de posar l’accent en els valors dels valencians' - (foto 4)
  Diana Morant: “És el moment de posar l’accent en els valors dels valencians' - (foto 5)

  L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha participat este matí en el Palau de la Generalitat en l'acte de presentació de l'Avantprojecte de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, com a representant de les ciutats valencianes. Ho ha fet en companyia del president de la Generalitat, Ximo Puig; el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer; el president d'Hosbec, Antonio Mayor; i Domingo Mayor, qui ha parlat en nom de les Universitats.

  L'elecció de Morant per a intervindre en aquest important acte com a representant del municipalisme suposa un reconeixement a les seues polítiques turístiques, les quals estan conreant excel·lents resultats i xifres rècord en ocupació hotelera.

  Durant la seua intervenció davant d'autoritats i representants del sector empresarial turístic valencià, Diana Morant ha destacat la necessitat d'abordar un tema de vital importància per a les ciutats turístiques de la Comunitat Valenciana que, després de molts anys sent destinacions madures, necessiten una reconversió, una renovació amb propostes turístiques enfocades a les demandes del visitant actual. "Unes ciutats que també necessiten una norma innovadora com la que hui presentem que garantisca la sostenibilitat, la qualitat i la competitivitat turística".

  Després d'un model anacrònic basat en el formigó i la devastació del nostre litoral, segons Morant, "ara és el moment de posar l'accent en els nostres valors, en el prestigi i la reputació dels nostres municipis, en el nostre ADN, en els nostres costums i demostrar que portem l'honestedat i la humilitat com a bandera. No volem ser més del que som o del que tenim. Ni convertir-nos en allò que no ens identifica com a valencians. Creiem en l'ètica del turisme, en el respecte, la responsabilitat social, la igualtat i la cordialitat".

  Per tot això, ha dit, és necessària una norma en la qual qüestions com l'hospitalitat, les conseqüències del canvi climàtic, els nous models empresarials, la valoració del territori i del paisatge, la rellevància de la cultura i tradició local, i la cooperació, compten amb un singular protagonisme fomentant un producte diversificat i diferencial.

  Que el turisme és un motor econòmic per a desenes de municipis valencians és indiscutible, ha afegit l'alcaldessa. "Durant dècades, ciutats costaneres de diferents dimensions hem acaronat el turisme com el nostre tresor. Però el temps passa i hem d'evolucionar; hem de deixar de costat el relat turístic que peca d'economicista i obvia els indicadors socials. El que es pretén amb este avantprojecte de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat és, precisament, deixar escrit allò que som, la nostra manera d'entendre la vida i en què desitgem convertir-nos".

  En este sentit, ha indicat que el poble valencià és "un poble orgullós del seu territori, solidari i treballador; compromés amb la cultura i les festes. Vetlem per la sostenibilitat. I acollim a la gent, sense complexos. Som un poble que creu en la necessitat de promoure un turisme inclusiu. Som integradors i hospitalaris, i també moderns i avantguardistes".

  La intenció, ha conclòs, l'alcaldessa, és conquerir el turista "amb la nostra singularitat, perquè el nostre vertader atractiu és allò que ens fa únics".

  Pujar