elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Diana Morant: “Gandia està preparada tant per a celebrar la Fira i Festes 2020 com per a anul·lar-la pel COVID-19”

Diana Morant: “Gandia està preparada tant per a celebrar la Fira i Festes 2020 com per a anul·lar-la pel COVID-19”
  • L'Ajuntament manté els procediments de contractació per a valorar la seua execució segons l'evolució de la pandèmia del Coronavirus

MÉS FOTOS
Diana Morant: “Gandia està preparada tant per a celebrar la Fira i Festes 2020 com per a anul·lar-la pel COVID-19” - (foto 2)

La celebració de la Fira i Festes de Gandia és, hui dia, una incògnita sense resoldre per la situació d'incertesa que causa la pandèmia del Coronavirus. Per això, l'alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, ha explicat a elperiodic.com que “preparem la pròxima Fira i Festes com si tinguérem la certesa de poder celebrar-la, però sent molt conscients i tenint el plantejament de poder anul·lar-les si la situació del COVID-19 no fora favorable”.

L'alcaldessa de Gandia ha detallat que des que va començar la pandèmia del COVID-19 “el que hem fet és mantindre vigents tots els procediments de contractació per a estar preparats se'ns presente l'escenari que se'ns presente”.

“Nosaltres continuem programant la ciutat perquè en el moment en el qual les circumstàncies ho permeten, no haver de prescindir de res”, afirma l'alcaldessa en al·lusió a les festes de Gandia.

Ja hi ha hagut ocasions en les quals el consistori ha hagut d'anul·lar aquestes contractacions per l'estat de la malaltia i per les normes i restriccions marcades per l'Estat d'Alarma a nivell nacional. D'aquesta mateixa manera s'actuaria amb les fires de Gandia si fora necessari i les autoritats sanitàries desaconsellaren aquesta celebració. Cal destacar que la ciutat rep a un gran nombre de persones durant aquests dies festius i, aprofitant el bon temps habitual de les dates, es congrega molta gent pels carrers i per les zones on es desenvoluparien les activitats.

“Si la valoració de la situació del virus continuara sent negativa durant les dates pròximes a la Fira i Festes, l'Ajuntament de Gandia està preparat per a suspendre les festes i fer prevaldre la garantia sanitària i l'ordre de no contribuir a l'expansió del COVID-19”, ha explicat Morant.

L'alcaldessa ha apuntat que “anteriorment ja ho hem fet suspenent les falles, la Nit de Sant Joan i totes les celebracions de l'estiu, fins i tot el festival Pirata Rock, que passarà a setembre”.

La primera edil de la ciutat de Gandia ha manifestat que “en el moment en el qual Gandia puga celebrar en condicions qualsevol de les seues rutines i esdeveniments, ho farà per a anar recuperant la normalitat i afavorir l'economia circular”.

Morant ho té clar i ha conclòs afirmant que la “Fira i Festes del 2020 està preparada, de la mateixa manera que ho estem per si fera falta suspendre-les, prendrem la mesura més prudent i responsable per a Gandia”.

Pujar