elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dos detinguts a Gandia per robar 16.000 euros guanyant-se la confiança dels ancians

Dos detinguts a Gandia per robar 16.000 euros guanyant-se la confiança dels ancians
  • Un dels acusats era parella de l'empleada de la llar d'un dels ancians

Agents de la Policia Nacional han detingut a Gandia (València) a dos homes, de 43 i 48 anys, d'orígens espanyol i algerià, com a presumptes autors d'un delicte amb robatori amb força, després d'aprofitar la confiança depositada que tenien persones d'avançada edat en ells per a sostraure'ls de l'interior dels seus domicilis un total de 16.000 euros. A més, a un dels homes implicats també se li investiga com a presumpte responsable d'un delicte lleu de furt.

Les investigacions es van iniciar a l'abril, en tenir coneixement els agents del possible robatori d'una quantitat que ascendia a 13.000 euros situats dins d'una caixa forta a l'interior del domicili d'un ancià. Pel que sembla, el sospitós va aprofitar que era parella de l'empleada de llar i que la víctima tenia confiança depositada en ell, per a sostraure-li les claus del pis i de la caixa forta per a així robar-li els diners.

Prèviament, l'home es va guanyar l'amistat de la víctima quan acompanyava a la seua parella a la casa de l'ancià per a ajudar-lo en les tasques quotidianes. D'aquesta manera, va observar on l'home deixava les claus de la caixa forta i es va apoderar dels diners.

Finalment, els agents van aconseguir identificar a l'home i el van detenir com a presumpte autor d'un delicte de robatori en interior de domicili. L'arrestat, amb antecedents policials, ha passat a disposició judicial.

L'altre detingut va fer treballs de manteniment

També, els agents van conèixer que un tècnic contractat per un septuagenari perquè li sintonitzara els canals de televisió, li va sostraure les claus del seu domicili i posteriorment va accedir a ell per a apoderar-se d'un sobre que contenia 3.000 euros. En el moment que va marxar el treballador, la víctima es va adonar que no tenia les claus.

Pel que sembla, el tècnic va accedir amb les claus a l'habitatge del perjudicat i es va fer amb el sobre que la víctima guardava en un calaix, al costat del televisor. A més aqueix mateix dia, va observar al tècnic en els voltants de la seua casa i això li va portar a pensar que podria ser l'autor del robatori.

Els esbrinaments policials van conduir fins a la identificació del tècnic com el supòsit responsable de la sostracció de les claus i dels diners. Els agents en realitzar les comprovacions oportunes, van localitzar a l'home i el van detenir com el presumpte autor d'un delicte lleu de furt i de robatori amb força en domicili.

Recomanacions

Des de la Policia Nacional es recomana que els propietaris dels habitatges estiguen presents quan es troben realitzant qualsevol tipus de treball persones alienes al domicili. A més, en el cas de deixar les claus de la casa s'aconsella fer-lo amb precaució i a persones amb total confiança.

Pujar