elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Departament de Salut de Gandia demana als veïns que només acudisquen als centres sanitaris “si és estrictament necessari”

El Departament de Salut de Gandia demana als veïns que només acudisquen als centres sanitaris “si és estrictament necessari”
  • Fa una crida a la ciutadania per a evitar el col·lapse del sistema sanitari

El Departament de Salut de Gandia ha fet una crida als veïns perquè “acudisquen als centres sanitaris únicament si és estrictament necessari” per a poder així “atendre adequadament les persones més vulnerables” davant el col·lapse viscut en aquest àrea de salut per la sisena ona de coronavirus.

Així, en el comunicat que emés recorden que l'alt nombre de contagis que s'estan produint, tant en la població com entre els professionals sanitaris, està provocant situacions complicades en els centres d'Atenció Primària i a l'Hospital comarcal Francesc de Borja, la qual cosa dificulta l'assistència sanitària i, molt especialment, la dels casos més greus.

És per això que, des de la direcció del Departament de Salut de Gandia s'ha fet una crida a la ciutadania buscant “la seua col·laboració en benefici de tots” donada la situació que es viu en aquest departament, un dels més afectats en aquest moment per l'alça dels casos de coronavirus juntament amb els de la Plana, Alcoi i Vinaròs.

Sobre aquest tema, recorden que davant símptomes de covid o resultat positiu per antígens està disponible la ‘cita web coronavirus’ (https://coronavirus.san.gva.es/app-gva-coronavirus) per a contactar amb el centre de salut i rebre indicacions del personal sanitari. Per això, recomana utilitzar aquest servei en línia per a alliberar les centraletes telefòniques per a aquelles persones que no tenen accés a les noves tecnologies i que es troben amb uns telèfons col·lapsats. D'aquest, manera, assenyalen que es pot utilitzar l'aplicació per a mòbil GVASalut per a sol·licitar cites en els ambulatoris.

A més, des del Departament de Salut preguen comprensió per als professionals sanitaris, superats pels temps d'espera que pateixen els usuaris per a ser atesos. “Entenem que aquesta situació és difícil per a tots però també que hi ha maneres per a suportar-la millor i poder atendre la població amb la màxima professionalitat possible i en un clima de solidaritat, respecte i comprensió per part de tots”, han subratllat

Pujar