24 de novembre de 2020 24/11/20

Denúncies veïnals per el “pèssim” estat de la platja dels Marenys de Rafalcaid a Gandia

Estat de la platja dels Marenys de Rafalcaid a Gandia
Estat de la platja dels Marenys de Rafalcaid a Gandia
  • Els veïns que freqüenten aquesta zona habitualment es queixen de “l’abandó en una platja bruta i sense passarel·les d'accés, fems ni dutxes”

MÉS FOTOS
Denúncies veïnals per el “pèssim” estat de la platja dels Marenys de Rafalcaid a Gandia - (foto 2)
Denúncies veïnals per el “pèssim” estat de la platja dels Marenys de Rafalcaid a Gandia - (foto 3)
Denúncies veïnals per el “pèssim” estat de la platja dels Marenys de Rafalcaid a Gandia - (foto 4)
Denúncies veïnals per el “pèssim” estat de la platja dels Marenys de Rafalcaid a Gandia - (foto 5)
Denúncies veïnals per el “pèssim” estat de la platja dels Marenys de Rafalcaid a Gandia - (foto 6)
Denúncies veïnals per el “pèssim” estat de la platja dels Marenys de Rafalcaid a Gandia - (foto 7)
Denúncies veïnals per el “pèssim” estat de la platja dels Marenys de Rafalcaid a Gandia - (foto 8)
Denúncies veïnals per el “pèssim” estat de la platja dels Marenys de Rafalcaid a Gandia - (foto 9)
Denúncies veïnals per el “pèssim” estat de la platja dels Marenys de Rafalcaid a Gandia - (foto 10)
Denúncies veïnals per el “pèssim” estat de la platja dels Marenys de Rafalcaid a Gandia - (foto 11)
Denúncies veïnals per el “pèssim” estat de la platja dels Marenys de Rafalcaid a Gandia - (foto 12)
Denúncies veïnals per el “pèssim” estat de la platja dels Marenys de Rafalcaid a Gandia - (foto 13)
Denúncies veïnals per el “pèssim” estat de la platja dels Marenys de Rafalcaid a Gandia - (foto 14)
Denúncies veïnals per el “pèssim” estat de la platja dels Marenys de Rafalcaid a Gandia - (foto 15)

Un dels racons més exclusius de les platges de Gandia es troba en els Marenys de Rafalcaid, un lloc freqüentat habitualment per veïns de la zona a la recerca d'una platja menys massificada que les altres.

Una veïna dels Marenys ha explicat amb detall a elperiodic.com quin és el motiu d'una queixa que comparteix amb tots els usuaris habituals d'aquesta zona.

“Els problemes amb els quals ens trobem tots els dies són els accessos i la brutícia que hi ha a la platja, ja que no hi ha passarel·les per a poder accedir a l'arena ni fems en les quals depositar els residus que puguem generar allí”, ha detallat la veïna de Gandia.

Això genera una problemàtica de manera indirecta, ja que “al no haver-hi passarel·les per a entrar hem de trepitjar inevitablement les dunes de la platja i, per tant, es danya aquest ecosistema natural i protegit”. Denúncia que, si no és d'aquesta manera, no existeix una altra via per a poder entrar a la platja. Per tant, considera que les passarel·les d'entrada a la platja dels Marenys de Rafalcaid és “necessària per la comoditat de les persones i perquè es deixen de danyar les dunes de la zona per a protegir-les com en les altres zones del litoral gandià”.

En haver de trepitjar l'arena i les dunes sense les fustes de les passarel·les habituals, amplia la seua queixa perquè “l'arena està plena de brutícia, passejant o arribant a la zona de la riba vas entropessant i punxant-te amb la gran quantitat de canyes que hi ha en el sòl”.

Tampoc hi ha ni fems ni dutxes. “Això genera que la brutícia es vaja acumulant en l'arena i arribem a la situació en la qual estem, havent d'anar a una platja plena de brutícia, fem, canyes i residus que no es poden tirar en cap paperera perquè brillen per la seua absència”.

Seguint la línia de coses que els veïns troben a faltar en aquesta zona dels Marenys, tampoc compten amb dutxes en les quals poder llevar-se l'arena o banyar-se. Això últim, segons compte la veïna a aquest digital, “és el mal menor de la platja, ja que és molt més urgent que col·loquen els fems i les passarel·les per a cuidar les dunes i els peus dels veïns, abans que les dutxes, encara que també les agrairíem”.

La veïna i habitual d'aquesta zona estén la seua queixa afirma que “a la platja nord de Gandia estan tots els serveis a ple rendiment perquè és on acudeix la gran majoria de la gent i dels turistes, però la resta de zones costaneres com aquesta dels Marenys que freqüentem la gent de l'entorn les tenen abandonades i en un estat de deixadesa total sense pensar en els que preferim acudir a aquesta platja menys massificada”.

La petició dels veïns que acudeixen diàriament a la platja dels Marenys de Rafalcaid es basa en els serveis mínims d'una zona com aquesta, en la qual la neteja, les passarel·les d'accés, la protecció de les dunes, els fems per als residus i les dutxes encara no estan instal·lades malgrat trobar-nos immersos en plena temporada estival amb l'inici hui del mes de juliol.

Pujar