13 d’agost de 2020 13/8/20

La veu dels quiosquets a Gandia: “Hui perdem la nit més beneficiosa de tot l'estiu”

Un dels quiosquets de la platja de Gandia
Un dels quiosquets de la platja de Gandia
  • Els ingressos d'una nit de Sant Joan equivalen als que pot guanyar durant tota una setmana un d'aquests establiments

MÉS FOTOS
La veu dels quiosquets a Gandia: “Hui perdem la nit més beneficiosa de tot l'estiu” - (foto 2)
La veu dels quiosquets a Gandia: “Hui perdem la nit més beneficiosa de tot l'estiu” - (foto 3)
La veu dels quiosquets a Gandia: “Hui perdem la nit més beneficiosa de tot l'estiu” - (foto 4)
La veu dels quiosquets a Gandia: “Hui perdem la nit més beneficiosa de tot l'estiu” - (foto 5)

El sector dels quiosquets és, sens dubte, el major perjudicat en la nit de Sant Joan. A la platja de Gandia, com en la immensa majoria, tenen l'ordre de tancar els seus establiments en l'arena des de les 20.00 hores per a contribuir a la prevenció i a evitar la propagació de la pandèmia del Coronavirus. Aquest protocol respon a la responsabilitat del consistori de preservar i garantir la seguretat sanitària de tota la ciutadania i previndre qualsevol nou brot de la malaltia.

Pepe Just és un dels empresaris responsables d'un dels quiosquets a la platja de Gandia i, per tant, no podrà obrir en la que cada estiu es converteix en la nit més festiva i concorreguda. Just ha explicat a elperiodic.com les greus conseqüències econòmiques que suposa tancar hui, ja que “la nit de Sant Joan és la més beneficiosa de tot l'estiu per als quiosquets”. Tant és així que l'empresari ha especificat que “els ingressos d'aquesta nit equivaldrien als que poden guanyar al llarg de tota una setmana completa”.

Just és conscient de la realitat de la pandèmia i ha afegit que “tots els quiosquets sacrificarem la nostra nit més beneficiosa de l'estiu per contribuir al fet que la gent no es pose en perill creant aglomeracions en l'arena o en les zones d'oci, així que la nostra conscienciació amb la malaltia també és molt gran i acatem l'ordre de tancament pel bé sanitari”.

En aquesta mateixa línia, afig que “davant el tancament total, haguera sigut possible haver trobat un altre tipus de solució amb el consens de tots complint estrictament amb totes i cadascuna de les normes de seguretat sanitària, tant d'aforament com d'higiene”.

Els quiosquets ja estan preparats, des del primer dia que van poder reobrir després del confinament, amb totes les mesures de seguretat necessàries per al control de l'aforament per a poder cenyir-se a les restriccions imposades i amb els utensilis que garanteixen la higiene a l'interior dels establiments.

Per tant, ni les restriccions quant a l'aforament dels quiosquets ni les màscares ni el distanciament social són suficients per a garantir el benestar sanitari de totes les persones en una nit tan assenyalada com la de hui. Cal destacar que aquests establiments situats en l'arena ja han de complir amb les limitacions d'aforament per a poder obrir les seues portes, ja que se'ls permet albergar a un 75% de l'aforament total a l'interior i del 100% a la terrassa exterior.

Just ha afirmat que “les pèrdues que pot patir un quiosquet aquest estiu poden oscil·lar entre el 40%, ja que considere que podríem aconseguir el 50 o el 60% dels beneficis que vam obtindre l'any passat”.

D'aquesta manera és definitiu, tant la zona de l'arena com els més de deu quiosquets de la platja estaran totalment tancats i amb una vigilància específica per a garantir el compliment de les noves normes sanitàries. Ho duran a terme tant la Policia Local, amb més de 50 agents, com els informadors de la platja.

Finalment, Just ha mostrat una “incertesa bastant gran perquè no sabem quin serà el futur d'aquesta temporada d'estiu per a nosaltres, esperem que arriben els turistes però seguim a l'expectativa per totes les situacions negatives que han ocorregut durant la pandèmia del Coronavirus”.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar