elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La delegada del Govern i l'alcaldessa de Gandia reivindiquen el treball de Dones de la Mar

La delegada del Govern i l'alcaldessa de Gandia reivindiquen el treball de Dones de la Mar
  • Gloria Calero, acompanyada de Diana Morant, i membres del Govern local, han mantés un encontre amb Adomar emmarcat en el Dia de les Dones Rurals

MÉS FOTOS
La delegada del Govern i l'alcaldessa de Gandia reivindiquen el treball de Dones de la Mar - (foto 2)
La delegada del Govern i l'alcaldessa de Gandia reivindiquen el treball de Dones de la Mar - (foto 3)
La delegada del Govern i l'alcaldessa de Gandia reivindiquen el treball de Dones de la Mar - (foto 4)
La delegada del Govern i l'alcaldessa de Gandia reivindiquen el treball de Dones de la Mar - (foto 5)

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, hi han mantés hui un encontre en el port de Gandia amb l’Associació Dones de la Mar (Adomar). Ha estat una visita oficial emmarcada en el Dia Internacional de les Dones Rurals que es va celebrar el passat 15 d’octubre. En aquest acte també han participat la regidora delegada d’Igualtat, Juana Navarro, l’edil de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell, el cap del Port de Gandia, Juan Manuel Hernádez, i la presidenta d’Adomar, Raquel Llopis.

El motiu d’aquesta visita ha sigut conéixer de primera mà el treball que està portant a terme Adomar per a visibilitzar el treball de les dones en el sector pesquer i dignificar la seua professió. En aquest sentit, els assistents han pogut pujar a la barca ‘Tramuntana’, en una visita guiada per la vicepresidenta d’Adomar i patrona d’aquesta embarcació, María Casas. La delegada del Govern ha mostrat tot el seu suport a aquesta associació pionera a la Comunitat Valenciana, que va nàixer al gener de 2018.

Diana Morant ha destacat que “és tot un orgull que el Govern d’Espanya hui haja vingut a visitar a Adomar, una associació que ja té una gran projecció. Adomar hui li posa cara a tantes generacions de dones que han treballat durant tant de temps de manera invisibilitzada en entorns com el port de Gandia”.

L’alcaldessa de Gandia ha recalcat que moltes de les tasques pesqueres les fan precisament les dones. “Unes dones que han crescut en aquest ambient laboral i formen part d’ell des de fa molt de temps”.

Diana Morant ha volgut agrair a la delegada del Govern la seua presència, una vegada més, a la ciutat de Gandia. “Gloria Calero sempre ens visita per coses bones, com a l’inici d’una campanya turística que ha sigut segura, o en companyia del Secretari d’Estat de Turisme amb motiu del Pla de Sostenibilitat Turística que al final ens han concedit. Un pla que, precisament, parla de l’essència del Grau, que també és el món de la pesca. Al final, anem connectant projectes i cohesionant una ciutat que ha de tindre la capacitat d’integrar la societat, en aquest cas, a les dones de la mar”, ha assenyalat.

Per la seua banda, Gloria Calero ha qualificat a Adomar com a un grup de “dones valentes i decidides, que tiren avant contra vent i marea. Elles pensen que el seu treball, que és molt dur, estan portant-lo endavant a poc a poc. Però, així, és com s’aconsegueixen els grans reptes i projectes”.

La delegada del Govern ha indicat que “Adomar està fent un treball que no es posa en valor perquè la pesca està immersa un món d’homes. Per això, aquesta associació hui és el reflex i un gran exemple per a moltes dones, per a obrir nous camps en un àmbit on es té interioritzat que sols és d’homes”. Calero també li ha donat l’enhorabona a Gandia per assolir el Pla de Turisme Sostenible: “La unió de totes i tots és la que fa grans les ciutats. I, a Gandia, s’estan aconseguint grans projectes gràcies a aquesta unió”.

Per últim, la presidenta d’Adomar, Raquel Llopis, ha remarcat que “per a la nostra associació és una mostra de gratitud que el Govern d’Espanya ens visite, cosa que no esperàvem. Tenim persones amb moltes ganes de treballar, no sols de Gandia, sinó també de Dénia o Borriana. Esperem obrir una xicoteta porta per a les generacions de dones que vinguen darrere. Perquè, si nosaltres hem pogut, elles també podran”. Llopis ha agraït el suport institucional que “sempre hem tingut de l’Ajuntament de Gandia, amb la qual cosa es demostra que no es fa sols una visita a Adomar. Amb aquesta visita, també es fa un reconeixement a totes les dones de la ciutat”.

Pujar