elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Conselleria aprova dos programes d'ocupació per a Gandia per valor d'1,2 milions d'euros

  • Prop de 80 joves menors de 30 anys es beneficiaran de la iniciativa

  • Els interessats han d'estar inscrits en el SERVEF i incorporar-se al fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil

  • Durant la present legislatura el govern ha destinat més de 3,2 milions d'euros a programes d'ocupació

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha comparegut aquest matí en roda de premsa acompanyada per la regidora de Polítiques Econòmiques, Alícia Izquierdo, per anunciar el que ha qualificat com "una notícia molt interessant, sobretot, per als joves aturats de la nostra ciutat. Una notícia que ens alegra, perquè contribueix a donar als nostres joves una oportunitat laboral i eixir de l'atur".

L'Ajuntament de Gandia ha rebut dues subvencions de la mà del SERVEF, organisme dependent de la Conselleria d'Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, per un valor d'1,2 milions d'euros que permetran la contractació de prop de 80 joves de Gandia gràcies als programes EMPUJU I EMCUJU. En tots dos casos les iniciatives estan subvencionades al 100% pel SERVEF amb el que l'Ajuntament de Gandia no haurà de realitzar cap aportació.

D'aquesta manera, el consistori destinarà 635.214 euros del programa EMPUJU a la contractació de prop de 40 joves sense qualificació a jornada completa i altres 40 joves es veuran beneficiats de la inversió de 628.683 euros adreçada a joves qualificats. Es tracta d'una convocatòria pública, motivada pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF), que va ser publicada en el DOGV, el 28 de febrer.

Per inscriure-s'hi, els joves han de dirigir-se al SERVEF i reunir els requisits següents:

- Estar inscrits en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil (SERVEF)
- Tindre entre 16 i 29 anys
- Ser de Gandia
- No estar treballant ni estar cursant cap acció formativa el dia natural anterior a la data d'inscripció

"Amb aquestes iniciatives, estem ajudant els joves a retrobar la il·lusió, en un moment en què encara la recerca activa d'ocupació es presenta, de vegades, complicada. Una vegada feta la inscripció, s'analitzaran les necessitats de cada departament municipal per a la incorporació dels joves" va declarar Diana Morant qui afegia que "L'atur segueix sent un dels problemes que més preocupen els ciutadans i també els governants. I per a nosaltres, que els nostres veïns i veïnes tinguen una feina digna és prioritari. Una administració no és, ni pot ser, una agència de col·locació, i és el mercat laboral, les empreses, els que han de moure l'economia i aconseguir ocupació. Nosaltres, els governants, hem de posar totes les facilitats possibles perquè siga així".

Morant ha recordat que aquests dos programes de foment de l'ocupació se sumen a altres que també ha desenvolupat l'Ajuntament de Gandia, com el programa Emcorp (1.000.000 euros); el taller d'Ocupació de Sendes Urbanes II (556.390 euros); el Programa d'Iniciativa Social per a l'atenció de persones aturades (27.541 euros); el Programa Itineraris Integrats (200.000 euros); o els Programes de Formació per a l'Ocupació, dirigits a col·lectius específics (99.887 euros).

Aquests programes, a més, s'afegeixen a les activitats regulars de formació, orientació professional, i acompanyament a l'ocupació i l'emprenedoria realitzades.

També, dins de l'Acord Territorial de la Comarca de la Safor (on participen la Mancomunitat de Municipis de la Safor, l'Ajuntament de Gandia, FAES, CCOO i UGT), dotat amb 190.000 euros addicionals, procedents del SERVEF, es pretén recuperar i reforçar la visió comarcal i la col·laboració entre agents del territori en el plantejament de polítiques d'ocupació.

Finalment, Morant ha destacat que des de l'inici de la legislatura, hi ha 1.890 aturats menys a la nostra ciutat. "Encara queda molt per fer i, per això, seguirem treballant. L'atur juvenil (menors de 25 anys) s'ha reduït en tres anys un 30,3%. De 733 joves aturats l'abril de 2015 s'ha passat a 511 l'abril de 2018".

Per la seua banda, Alícia Izquierdo ha destacat que "sempre hem estat discrets quan ens hem referit a l'ocupació perquè som conscients que les xifres fluctuen i que hi ha elements externs que influeixen, però el que sí que és mèrit del govern és que hem treballat per no perdre cap ajuda i presentant projectes tècnics que ens permeteren rebre la quantitat més gran per part d'altres administracions". Izquierdo va agrair la tasca realitzada per part del regidor Jose Manuel Prieto des de l'àrea d'Administració i Recursos Humans. "És molt important la seua tasca perquè gestiona molts programes, diners, en un treball que és complex i requereix molta dedicació, mentre que des del departament de Polítiques Econòmiques i Innovació ens encarreguem de presentar els projectes per aprofitar les oportunitats que ens ofereixen les administracions superiors".

La regidora ha explicat que en aquest cas el programa està destinat a menors de 30 anys mentre que altres iniciatives abasten altres grups d'edat i va destacar que "els contractes tenen una durada de 12 mesos i generen ocupació de qualitat. Tot això s'allunya dels contractes de pocs mesos, a mitja jornada, que només suposen un pegat. Amb la durada d'un any, s'aconsegueix que les persones contractades puguen treballar amb més tranquil·litat en els projectes que se'ls encarreguen a l'ajuntament".

Finalment, Izquierdo va destacar que els perfils buscats abasten diferents camps i que les persones interessades han de dirigir-se al SERVEF i inscriure específicament en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Una vegada presentades les sol·licituds, serà el SERVEF el que seleccione els perfils que millor s'acoblen als perfils demandats des del consistori.

Pujar