elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell de Participació Ciutadana ratifica el procés de consulta sobre Sanxo Llop, la priorització d'inversions i el model de carril bici

El Consell de Participació Ciutadana ratifica el procés de consulta sobre Sanxo Llop, la priorització d'inversions i el model de carril bici - (foto 1)

  El regidor de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, ha comparegut davant els mitjans per explicar els assumptes tractats ahir a la reunió extraordinària del Consell de Participació Ciutadana. On s'hi va ratificar encetar el procés de consulta durant el mes de maig. Es preguntarà sobre tres temes: els usos futurs del polígon industrial Sanxo Llop, la priorització d'algunes inversions a la ciutat o el model de carril bici per a Gandia.

  Així, el procés de consulta ciutadana s'iniciarà el 15 de maig amb la posada en marxa d'una campanya informativa institucional al carrer per animar el veïnat, major de 18 anys, a participar-hi.

  Les votacions tindran lloc entre el 22 i el 28 de maig. S'hi podrà participar de forma telemàtica (amb un mecanisme de seguretat per evitar la duplicitat del vot, mitjançant un codi SMS al mòbil) o de forma presencial als centres socials i altres espais que s'hi habilitaran.

  Sanxo Llop

  Dimarts passat, la mesa de treball del CPC va consensuar la pregunta concreta sobre aquesta controvertida proposta: "Està d'acord en ampliar els usos del polígon Sanxo Llop d'industrial a comercial?". González ha assegurat que el plantejament és el més neutre i imparcial possible, perquè no implica cap tendència. En l'explicació tampoc apareixeran ni "pros" ni "contres".

  El regidor de Polítiques amb la Ciutadania ha lamentat que el Partit Popular haja estat l'únic a posicionar-se en contra de la consulta, "demostrant que no confia en la participació i en cedir sobirania al poble. Cal obrir un model de participació ciutadana efectiva i hem de ser capaços d'escoltar les persones. Malauradament, la darrera legislatura vam tindre molts exemples de com el PP no va respectar l'opinió del seu veïnat".

  Pel que fa a la vinculació del resultat, el regidor ha recordat que legalment les consultes no poden ser vinculants. "Cada grup polític haurà de valorar la legitimitat que li done després al resultat. El que és ben cert és que tots els grups del govern (PSOE i Més Gandia), C's, i altres partits sense representació municipal com Podemos, estem a favor de la consulta. Excepte el PP. Per tant, no és cert que hi haja disparitat de criteris, ni en el govern, ni en Més Gandia en aquest aspecte. En el cas de la nostra coalició (Més Gandia), Esquerra Unida és favorable (a l'igual que ho han manifestat socialistes i Ciudadanos) a respectar el resultat". Compromís ho valorarà en assemblea, després d'escoltar l'opinió del carrer, sempre que ho faça en una proporció que siga clara, significativa i rellevant.

  Pujar