elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El confinament perimetral de Daimús, una injustícia?

El confinament perimetral de Daimús, una injustícia?
  • L'alcalde del municipi de la Safor no comparteix la decisió de la Conselleria perquè el brot de COVID-19 està controlat i ja estudia presentar un recurs en contra

La situació del Coronavirus a Daimús, localitat de la comarca de la Safor, és alarmant per a la Conselleria de Sanitat.

L'alarma sorgeix per al màxim organisme sanitari de la Comunitat Valenciana després de registrar un important brot en la residència Solimar de Daimús fa tres setmanes, on hi ha hagut 59 residents i 14 treballadors contagiats per Coronavirus, 3 d'ells hospitalitzats.

La Conselleria va prendre la decisió de confinar perimetralment la localitat fins al pròxim 21 de gener, alguna cosa que els 3.200 habitants de Daimús no s'esperaven en absolut.

Ni els veïns ni el propi alcalde, Javier Planes, tenien la previsió que el Consell anunciara el dimarts passat el tancament del xicotet municipi.

Tant és així que Plans s'ha manifestat en declaracions en exclusiva a elperiodic.com i ha afirmat que “acatem la decisió perquè l'hem d'acatar, però no la compartim en absolut”.

El motiu de la discrepància de l'alcalde amb la decisió es deu al fet que “els casos de Coronavirus estan controlats i localitzats en les residències de majors, per la qual cosa no existeix cap problema per a la resta de la població”.

Plans detalla que “la Conselleria es basa en estadístiques, però no analitzen les dades que existeixen en aquests moments a Daimús”.

Quant al comportament de la ciutadania, el primer edil considera que “tothom s'està comportant perfectament i, de moment, no hi ha cap problema”.

La manera en el qual es va assabentar de la notícia també ha disgustat a l'alcalde, ja que quasi alhora que Ximo Puig l'anunciava en la seua compareixença en directe, Plans va rebre una trucada de la Conselleria de Sanitat en la qual li indicaven el tancament de la seua població. Tant és així que diversos dels seus regidors es van assabentar abans pels mitjans de comunicació que pel canal oficial de la Conselleria.

Plans adverteix a aquest digital que “estem estudiant presentar un recurs, encara que és complicat perquè si el presentara me'l solucionarien en dos o tres mesos, per la qual cosa ja hauria acabat el confinament perimetral, encara que els nostres serveis jurídics continuen estudiant-lo”.

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional estan controlant l'entrada i l'eixida de les persones de Daimús, ja que el confinament perimetral del poble suposa haver d'argumentar i justificar degudament el motiu del desplaçament.

47 casos positius a Daimús durant els últims 14 dies són els que la Conselleria de Sanitat confirma oficialment, suficient per a decretar el seu tancament perimetral.

Pujar