elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més – Compromís Gandia elegeix per unanimitat la seua executiva

Més – Compromís Gandia elegeix per unanimitat la seua executiva
Més – Compromís Gandia elegeix per unanimitat la seua executiva
  MÉS FOTOS
  Més – Compromís Gandia elegeix per unanimitat la seua executiva - (foto 2)

  Per unanimitat, el Congrés local de Més – Compromís Gandia (el primer amb la nova denonaminació del Bloc), elegia divendres passat a Foment la única candidatura presentada per a formar l’executiva local del partit per als pròxims 4 anys.

  Així, Rafa Ferrer i Navarro serà el nou (i primer!) secretari local i l’acompanyaran:

   

  Secretaria d’organització: Esther Sapena                         

  Portaveu: Ivà Bonet                                                             

  Secretaria de finances: Facund Puig                               

  Secretaria de comunicació: Raül Navarro                         

  Secretaria d’acció electoral: Lorena Milvaques

  Secretaria d’estratègia: Daniel Muñoz

  Secretaria de relacions institucionals: Alícia Izquierdo

  Vocals: Joan Negre, Anna Costa, Josep Olagüe, Roser Pérez, Jesús Sendra, Marcela Beltran, Toni Garcia, Sofia Martí, Lluís Bonet, Raquel Esteve, Claudi Sendra i Pere Sirerol.

   

  «Un equip que treballarà amb convicció i amb il·lusió, perquè este és el millor projecte polític per a la nostra ciutat i per al nostre País. Una executiva multidisciplinar i intergeneracional, amb persones que coneixeu de sempre i ens aporten la seua experiència i la seua trajectòria professional en diferents camps; amb ex regidors i ex regidores; i amb altra que no coneixeu tant i que ens aportaran aire fresc i la seua visió nova i crítica, sense filtres i, perquè no, sense complexos».

  Ferrer agafa així el testimoni d’Ivà Bonet (actual portaveu de Compromís per Gandia fins al congrés local de l’any vinent), al front del col·lectiu. Bonet va fer balanç de la seua gestió durant aquests cincs anys, marcada fonamentalment per la gran quantitat de contesses electorals; la pandèmia; l'augment de militància aconseguit; les no sempre fàcils relacions amb el soci de govern (Psoe) o la preparació de les properes eleccions locals.

  En la seua intervenció el nou secretari local de Més – Compromís va esbossar alguns dels principals objectius que s’ha de marcar la nova executiva; el primer, ampliar la base: «Sembla un tòpic però és ben cert, si volem guanyar la ciutat hem de ser més. I que el treball ben fet en la gestió municipal no ens allunye, paradoxalment, del pols de la ciutat… Som, hem estat i volem continuar sent la força útil i així ens han de veure la ciutadania, sobretot les persones del nostre espectre ideològic desafectades per la política. D’altra banda, hem de rejovenir el col·lectiu i feminitzar-lo».

  El segon objectiu, treballar colze a colze amb el grup municipal de l’Ajuntament de Gandia: «Algunes vegades els regidors i la nostra regidora tenen la sensació d’estar sols, de treballar per a una militància fidel, però excessivament discreta, molt crítica en ocasions i poc empàtica en altres. Hem d’estar al seu costat donant-los suport i acompanyant-los en la seua tasca diària, un compromís recíproc; hem de funcionar com un engranatge i que fluisca la informació en ambdós sentits».

  I el tercer objectiu, guanyar eleccions i millorar els resultats de Compromís en Gandia i al País Valencià fins a convertir-lo en el referent majoritari de l’esquerra.

  «Hem de saber vendre la nostra gestió i sentir-nos ben orgullosos del llegat, del camí obert per Cipri, Paco Candela, Emili, Bernat, Marcel·lí, Josep Miquel, Facund o Ferran... De la tasca de Xavi Ródenas, continuada ara per Alícia Izquierdo, amb Dani Muñoz... Del treball que va fer Lorena Milvaques com a primera regidora nacionalista, primera vicealcaldessa i primera edil de Diversitat lgtbi de Gandia... Responsable, de rescatar les escoletes públiques amb hores i hores per trobar una solució decent. Per posar només uns exemples…»

  «El nostre grup es deixa la pell en cada reunió negociadora, en cada comissió o trobada informal amb els socis… I la seua fortalesa necessita d’una rereguarda sòlida i cohesionada, d’una executiva, d’una assemblea al seu costat, sobretot quan decauen les forces front la pinça del bipartidisme».

  Amadeu Mezquida, representant de l’Executiva Nacional, va tancar el I Congrés local de Més – Compromís Gandia.

  Rafa Ferrer i Navarro

  Rafa Ferrer té 30 anys i és Tècnic superior d'imatge. Assessor del Grup Municipal de Compromís Més Gandia unida des de 2019 fins a l’actualitat.

  Milita al Bloc Nacionalista Valencià (ara Més – Compromís) i a Compromís des de 2014, on ha nivell orgànic, ha estat secretari comarcal de Joves amb Compromís de la Safor-Valldigna 2014 – 2016; secretari local de Joves amb Compromís  Gandia 2014 – 2018; coordinador comarcal de la campanya a les Eleccions Generals de 2015 #Éselmoment; membre de l’executiva comarcal del Bloc i Compromís 2014 – 2016; secretari de Finances de l’executiva local del Bloc i Compromís 2016 – 2021 i membre de l’executiva local del Bloc i Compromís 2014 – Actualitat.

  Conseller Nacional del Bloc 2016 – 2021; conseller Nacional de Més - Compromís 2021 – Actualitat.

  Pujar