elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Col·legiata de Gandia acull la primera edició del cicle de concerts "A la llum de la Seu"

La Col·legiata de Gandia acull la primera edició del cicle de concerts "A la llum de la Seu"
  • Balbina Sendra: "Pretenem que aquest cicle servisca per a enriquir la programació cultural i l'oferta turística que podem oferir als que ens visiten"

MÉS FOTOS
La Col·legiata de Gandia acull la primera edició del cicle de concerts "A la llum de la Seu" - (foto 2)
La Col·legiata de Gandia acull la primera edició del cicle de concerts "A la llum de la Seu" - (foto 3)

La regidora delegada de Cultura i Turisme, Balbina Sendra, acompanyada pel delegat comunicació Insigne Col·legiata de Gandia, Paco Llorens, ha presentat aquest matí a la Seu la primera edició del cicle de concerts "A la llum de la Seu" que aquest any porta per títol "Escolta. Escolta. Listen".

Una iniciativa que naix amb l'objectiu de recaptar fons per a la Fundació per a la Restauració de la Col·legiata de Gandia i, alhora, retre homenatge al músic valencià Joaquín Rodrigo amb motiu del 25é aniversari de la seua mort.

Tal com s'ha explicat, els concerts van des d'una actuació de guitarra clàssica, passant per un quintet de vent, una actuació de cant i piano en homenatge a Joaquín Rodrigo i fins a un cor Gospel. Els concerts se celebraran els dies 13 de juliol i 3, 24 i 31 d'agost a partir de les 22 hores.

Les entrades tenen preus que oscil·len entre els 10 i els 20 euros en funció de la localització dels seients i de si es vol fer la visita guiada a la Col·legiata que està prevista abans de cada concert. Es podran adquirir en línia o a la mateixa taquilla situada a la Col·legiata.

L'edil ha qualificat la Col·legiata com "un dels llocs més emblemàtics de la ciutat que afegeix un valor patrimonial, cultural i ara turístic. És una aposta valenta que treballa des del respecte a l'espai on es desenvolupa".

Sobre el cicle de concerts, ha destacat la varietat d'estils que s'oferiran i que el format, acompanyant els concerts amb ciris, permetrà crear un ambient especial que convertisca aquesta proposta cultural en única. "Pretenem que aquest cicle servisca per a enriquir la programació cultural i l'oferta turística que podem oferir als que ens visiten" ha destacat Sendra qui ha incidit que espais com la Col·legiata s'hagen implicat també en projectes com el SICTED.

Llorens ha agraït a la regidora i a l'alcalde Prieto "la implicació que han mostrat en aquest projecte per obrir les portes de la Col·legiata als visitants i als turistes". "L'activitat litúrgica baixa durant l'estiu i decidirem posar-nos a treballar en una proposta diferent que ha acabat fructificant en aquest cicle de concerts que pretén oferir al turista de platja una oferta diferent al Centre Històric".
A més, ha destacat que els ingressos obtinguts serviran per a continuar posant en valor la Seu gràcies a la tasca que desenvolupa la Fundació per a la Restauració de la Col·legiata de Gandia.

Finalment, el delegat comunicació Insigne Col·legiata ha incidit en la idea que els assistents podran veure la il·luminació de la Col·legiata de nit i que les actuacions estaran il·luminades per mil espelmes LED, cosa que crearà una atmosfera única.

Pujar