20 d’octubre de 2020 20/10/20

Set centres educatius de la Safor han activat el protocol contra el COVID-19

Set centres educatius de la Safor han activat el protocol contra el COVID-19 - (foto 1)
  • A Gandia segueixen 3 aules tancades després de detectar casos positius en 2 centres i veure's obligats a confinar a alumnes i professors

Era una evidència que un virus com el COVID-19 anava a penetrar també en els centres educatius. Vist els antecedents dels greus problemes ocasionats en la població, els escolars i educadors no anaven a ser impenetrables. Malgrat els contundents i estrictes protocols de seguretat i de prevenció instal·lats en totes les aules i zones dels centres, una vegada els alumnes acaben el seu horari i ixen a l'exterior el control canvia de protagonistes.

És per tot això que sí, el Coronavirus ha irromput en els centres escolars de la comarca de la Safor i ha obligat a prendre decisions ràpides i necessàries.

És el cas de la capital, Gandia, on després de dues setmanes des que el curs escolar tirara a rodar, són els alumnes de 3 aules de 2 centres diferents els que romanen en confinament preventiu i no han pogut tornar encara a la seua rutina. Aquest fet es va produir després de detectar el positiu d'una persona docent en el CEIP Sant Francesc de Borja de Gandia, la qual cosa va produir el confinament preventiu de 8 professors més. Tots ells ja han donat negatiu en la prova PCR, però en aquests moments segueixen sense poder incorporar-se de nou al centre.

En un altre punt de Gandia, en el Joan XXIII, es mantenen dues aules tancades pels mateixos motius de la malaltia.

En el Joan Martorell no va ser necessari el confinament preventiu de l'aula, ja que el positiu registrat en aquest centre va ser d'un treballador que no havia tingut cap mena de contacte amb els alumnes, per la qual cosa aquesta persona sí que roman aïllada però no ha provocat el mateix en ningú més.

El centre Gregori Mayans també ha hagut de prendre mesures davant el positiu d'una de les seues alumnes de 4t de Primària, la qual cosa va provocar que altres companyes que havien tingut contacte amb la infectada fora del col·legi també hagen sigut confinades com a mesura de prevenció. La resta de la classe ha pogut seguir la seua rutina diària en el col·legi, ja que es tracta d'una edat en la qual la màscara és obligatòria en tot moment i les distàncies de seguretat s'exigeixen de la mateixa manera.

Eixint de la capital de la comarca, a Oliva segueix tancada la guarderia “El Caragol”. En aquest cas concret no van poder ni obrir al principi del curs, ja que van registrar el positiu en Coronavirus de 4 monitors.

A Tavernes de la Valldigna el COVID-19 ha afectat de manera contundent al Col·legi Alfàndec, que manté a tot el cicle d'Infantil en aïllament domiciliari pel contagi d'una mestra. En total afecta a sis aules d'aquest nivell educatiu.

En la mateixa localitat, el Col·legi Patronat ha tancat l'aula de 2n de Primària després de detectar el positiu d'un alumne.

Els protocols de prevenció i d'aïllament ja s'han activat en diferents punts de la comarca de la Safor, on s'extremen les precaucions i es continua demanant responsabilitat perquè el curs escolar transcórrega de la manera més segura possible.

Pujar